WEDAD 2024

World Eating Disorders Action Day 2024 sætter i år fokus på håb og recovery for mennesker med spiseforstyrrelser. I Askovhus markerer vi traditionen tro dagen.

Håb, og alt hvad det indebærer, er centralt, når det handler om spiseforstyrrelser og recovery. Askovhus’ direktør, Line Sidenius, har i anledningen lavet en blog om håb og spiseforstyrrelser, hvor hun skriver:

“Håb kan både være flygtigt og abstrakt, og det kan være svært at få greb om. Men når man mærker håbet, kan det være en livskraft, der kan bane vej og bære dig gennem kriser og svære perioder. Håbet kan være med til at åbne en dør til verden, så man finder troen på, at ting, som før virkede uopnåelige, nu kan lade sig gøre.”

Læs bloggen “Med håbet kan det, der før syntes umuligt, lade sig gøre” her.

En gruppe af Askovhus’ beboere har også arbejdet med temaet håb i anledningen af World Eating Disorders Action Day. I deres proces har de ladet sig inspirere af street art og har skabt et værk, som inviterer til at dele tanker om håbet og dets natur. Værket er således ikke færdigt men lægger op til, at man kan blive ved med at udbygge det.

Askovhus fejrer WEDAD

Det er blevet en fast tradition at markere World Eating Disorders Action Day hvert år i Askovhus. Begivenheden blev fejret med en reception, hvor årets kunstværk blev afsløret og med taler og opsending af balloner med statements omkring spiseforstyrrelser.

Se billeder fra fejringen og årets værk herunder.