Spiseforstyrrelser og rehabilitering

Spiseforstyrrelse og rehabilitering

I mange tilfælde er rehabilitering en vigtig del af behandlingen for en svær spiseforstyrrelse for at have de bedste forudsætninger for at kunne leve et selvstændigt liv. At gennemgå rehabilitering betyder, at man genvinder funktionsevner og selvstændighed til at leve et meningsfuldt liv efter en sygdom.

Læs mere om Socialstyrelsens nationale retningslinjer for rehabilitering af borgere med svære spiseforstyrrelser her.

 

Rehabilitering hos AskovhusMennesker med svære spiseforstyrrelser bliver som regel indlagt på et spiseforstyrrelsesafsnit på psykiatrisk afdeling. De bliver udskrevet, når de har opnået en stabil vægt.

Selvom kroppen ser rask ud, kan hverdagen dog være svær at komme tilbage til efter et hospitalsophold. De dysfunktionelle tankemønstre om spisning og vægt kan vise sig igen og være svære at slippe helt.

Derfor har mange efterfølgende brug for redskaber til at træne psykologiske og sociale kompetencer, hjælp til uddannelse og beskæftigelse samt redskaber til at kunne gennemføre spisninger. Nogle kan have brug for et sted at være i dagtimerne. Andre har brug for støtte til at klare sig selv i boligen.

Hør mere …

Har du spørgsmål til et konkret forløb eller vil du gerne vide mere om Askovhus’ forskellige behandlingstilbud? Vi vil meget gerne hjælpe dig.

Ring til os på 35 30 17 45 eller skriv en mail til info@askovhus.dk

Botilbud og dagtilbud

Vores botilbud og dagtilbud er en del af vores rehabilitering til personer med spiseforstyrrelser. Her kan de få støtte til at udvikle deres personlige og sociale kompetencer. Botilbuddet er særligt rettet at skabe og opretholde en struktureret hverdag med regelmæssig spisning.

Du kan læse mere om vores botilbud og dagtilbud her.