Bulimi

Bulimi

Spiseforstyrrelsen bulimi er karakteriseret ved, at personen oplever at miste kontrollen over sin spisning, hvilket fører til overspisninger. Dette efterfølges af kompenserende adfærd som f.eks. opkastning i et forsøg på at genoprette kontrollen eller at undgå vægtøgning.

Søg hjælp og støtte

Hvis du tror, at du – eller en anden – lider af en spiseforstyrrelse, er det vigtigt at søge hjælp. Kontakt os på 35 30 17 45 eller info@askovhus.dk.

Symptomer på bulimi

Bulimi viser sig ved, at personer med bulimi oplever et kontroltab og indtager store mængder mad på én gang, hvilket kaldes overspisning. Personer med bulimi frygter at tage på i vægt og har et ønske om at tabe sig. Derfor forsøger han/hun at komme af med den mad, man har spist, ved at kaste op, indtage afføringsmidler eller andet.

Som et forsøg på at tabe sig eller at undgå vægtøgning spiser personen ofte ikke tilstrækkeligt, springer måltider over, faster eller spiser kaloriefattigt, før og efter episoderne med overspisning.

Behandling til personer med spiseforstyrrelser

Det er aldrig for tidligt at komme i behandling for en spiseforstyrrelse. I Askovhus tilbyder vi forskellige former for behandling til personer med spiseforstyrrelser og deres pårørende. Læs mere om terapeutisk behandling målrettet børn og unge (13-17 år), unge og voksne og pårørende.

Spiseforstyrrelser

Vil du vide mere om andre spiseforstyrrelser og deres symptomer? Du kan læse om:

Behandling til børn og unge med spiseforstyrrelser

Behandling til unge og voksne med spiseforstyrrelser

Behandling til pårørende til personer med spiseforstyrrelser