fbpx Tegn på BED spiseforstyrrelse (tvangsoverspisning) | Askovhus

Hvad er Binge Eating Disorder (BED)?

Hvad er Binge Eating Disorder (BED)?

Hvad er Binge Eating Disorder (BED)?

Hvad er Binge Eating Disorder (BED)?

Binge Eating Disorder (tvangsoverspisning)

BED står for Binge Eating Disorder og kaldes på dansk også tvangsoverspisning. BED er en spiseforstyrrelse, som det anslås, at mellem 40.000-50.000 danskere lider af.

Mennesker med BED har tilbagevendende episoder med overspisninger, hvor de oplever at miste kontrollen og indtage store mængder mad indenfor en kort tidsperiode. Overspisningerne sker ofte, selvom man ikke er fysisk sulten og vil typisk først slutte, når der opleves en ubehagelig mæthed. Efter en overspisningsepisode oplever mange, at de sidder tilbage med følelser som skyld, skam og væmmelse.

Lignende overspisningsepisoder ses ved spiseforstyrrelsen bulimi, men i modsætning til bulimi efterfølges overspisningerne i BED ikke af kompenserende adfærd som for eksempel opkastning.

Hvad er BED for en spiseforstyrrelse?

BED er en spiseforstyrrelse, der er kendetegnet ved en overoptagethed af mad, krop og vægt. Mange har været på utallige slankekure gennem deres liv og har mange regler for, hvad de må eller ikke må spise.

Overspisningerne er for mange forbundet med at forsøge at håndtere forskellige følelser. Der kan både være tale om svære følelser – såsom tristhed, vrede eller angst – som overspisningerne kan give en pause fra. Men de kan også kan være forbundet med en form for glæde og fejring. Dét at få hjælp fra maden til at håndtere følelser kan være enormt rart i situationen, men det kommer også med en høj pris, og for mange kan maden ende med at være det styrende element i deres liv.

Behandling til mennesker med BED

I Askovhus tilbyder vi individuelt tilrettelagte forløb for mennesker med BED. I forløbet har vi fokus på, at du får et mere balanceret forhold til mad, og vi arbejder hen imod et liv, hvor tanker om mad, krop og vægt ikke er styrende.

Overspisninger og følelser

Da overspisninger ofte handler om håndtering af følelser, er en stor del af et forløb også at forstå sine følelser bedre og få redskaber til at håndtere dem på andre måder end gennem maden. I BED behandlingen er der ikke fokus på vægt og vægttab men på behandling af spiseforstyrrelsen. Du kan læse mere om Askovhus’ BED behandling her.

Askovhus tilbyder også andre former for behandling til personer med spiseforstyrrelser og deres pårørende. Læs mere om terapeutisk behandling målrettet børn og unge (13-17 år)unge og voksne og pårørende.

Kvinde taler i telefon

Søg hjælp og støtte

Hvis du tror, at du – eller en anden – lider af en spiseforstyrrelse, er det vigtigt at søge hjælp.

Du er altid velkommen til at kontakte os på 35 30 17 45 eller info@askovhus.dk.

Åbningstider:

Mandag – fredag kl. 09.00-16.00