fbpx Anoreksi symptomer - Hvad er tegn på anoreksi? | Askovhus

Hvad er anoreksi?

Hvad er anoreksi?

Hvad er anoreksi?

Hvad er anoreksi?

Anoreksi

Spiseforstyrrelsen anoreksi er kendetegnet ved et stærkt ønske om at veje mindre. Symptomer på anoreksi er derfor, at man har en forstyrret spisning, idet man underspiser eller helt undlader at spise med et mål om at tabe sig eller undgå at tage på.

Når man lider af anoreksi, har man ofte et selvkritisk og forvrænget blik på sig selv og sin krop, og man oplever sig selv som overvægtig, til trods for at ens BMI er lav.

Der er ofte komorbiditet ved anoreksi, hvilket betyder, at man kan have andre psykiske lidelser udover spiseforstyrrelsen. Det kan være lidelser som OCD, depression og angst.

Anoreksi kan forekomme hos børn, unge og voksne og både hos kvinder og mænd.

Symptomer på anoreksi

Personer med anoreksi har et øget fokus på mad og en restriktiv tilgang til spisning. Det betyder, at de ofte ikke spiser nok, springer måltider over, faster eller spiser kaloriefattigt. Personer med anoreksi er ofte overdrevet fysisk aktive for at forbrænde en masse kalorier og dermed tabe sig. Nogle personer med anoreksi kan også forsøge at tabe sig eller undgå at tage på i vægt ved at indtage afførings- eller vanddrivende midler.

Spiseforstyrrelsen er ofte et forsøg på at håndtere svære følelser og vanskeligheder i livet. Samtidig har anoreksi en række fysiske, sociale og psykiske konsekvenser og symptomer, hvilke forhindrer én i at leve det liv, man oplever som meningsfuldt og værd at leve.

Spiseforstyrrelsen kan blandt andet medføre træthed, vanskeligheder ved at sove, forstærkede svære følelser som tristhed, angst og irritabilitet. Det kan også være, at man trækker sig socialt og har svært ved at gå i skole eller på arbejde. Alt dette er med til at forringe ens livskvalitet.

Læs mere om anoreksi og symptomer her.

Behandling af spiseforstyrrelser

Det er aldrig for tidligt at komme i behandling for en spiseforstyrrelse. I Askovhus tilbyder vi forskellige former for behandling til personer med atypisk spiseforstyrrelse og deres pårørende.

Læs mere om terapeutisk behandling målrettet børn og unge (13-17 år)unge og voksne og pårørende.

Kvinde taler i telefon

Søg hjælp og støtte

Hvis du tror, at du – eller en anden – lider af en spiseforstyrrelse, er det vigtigt at søge hjælp.

Du er altid velkommen til at kontakte os på 35 30 17 45 eller info@askovhus.dk.

Åbningstider:

Mandag – fredag kl. 09.00-16.00

Spiseforstyrrelser

Vil du vide mere om andre spiseforstyrrelser og deres symptomer? Du kan læse om: