Videnssaloner og debatter

Videnssaloner og debatter om spiseforstyrrelser

I Askovhus mener vi, der er brug for at forbedre vilkårene for mennesker med spiseforstyrrelser. Der er også brug for at nuancere billedet af hvem, der udvikler spiseforstyrrelser, og hvordan det kan påvirke ens dagligdag. Samtidigt arbejder vi hele tiden på at forbedre behandling og udvikle nye indsatser.

Hos Askovhus afholder vi løbende videnssaloner og debatter for at gøre op med stereotyper, stigmatisering og misforståelser på området. Vi deler også vores viden om spiseforstyrrelser, behandling og rehabilitering.

Nedenfor kan du se en oversigt over kommende og afholdte arrangementer og links til relevante materialer.

Videnssalon om naturterapi

Seminar afholdt 16.6.2020
Hør hvordan Askovhus arbejder med naturterapeutisk behandling til mennesker med spiseforstyrrelse og få indblik i, hvordan andre praktikere, forskere og fonde arbejder med at integrere naturen i socialt og terapeutisk arbejde.

SE VIDENSSALONEN HER (på Facebook)

 

MATERIALE FRA DAGEN:

Handout – Inspiration til videre læsning (litteraturliste)

Liv Duesund & Finn Skårderud: Use the Body and Forget the Body: Treating Anorexia Nervosa with Adapted Physical Activity (artikel)

Dorthe Varning Poulsen – videnssalon 16.6.2020 (powerpoint)

Poul Hjulmann Seidler – videnssalon 16.6.2020 (powerpoint)

DEBAT: Bliver vi klar til at behandle 40.000 danskere med BED?

Debat afholdt 12.6.2020
40 – 50.000 danskere lider af BED (tvangsoverspisning) og står pt. uden behandlingsmuligheder. Det forventes, at BED vil blive implementeret som en diagnose i det danske sundhedssystem i 2022, men er regioner og kommuner parat til at hjælpe dem?

I sundhedssystemet bliver målgruppen oftest fejlbehandlet, og de bliver misforstået mødt med alt fra simple kostråd, slankekure og råd om motion til fedmeoperationer. For mange forværrer det ligefrem deres psykiske lidelse eller har i bedste fald ingen effekt.

Lige nu afprøves forskellige behandlingstilbud til ca. 1.000 mennesker med BED, men hvad gør vi i 2022, når projektbevillingerne udløber, og der stadig mangler behandling til BED?

Paneldeltagere:

  • Peder Hvelplund, medlem af Folketinget (EL)
  • Trine Torp, medlem af Folketinget (SF)
  • Stinus Lindgreen, medlem af Folketinget (RV)
  • Liselotte Blixt, medlem af Folketinget (DF)
  • Karsten Skawbo-Jensen, medlem af Regionsrådet, Region Hovedstaden (KF)
  • Lene Meyer, autoriseret psykolog, ph.d. i sundhedsvidenskab og specialist i BED
  • Sabine Elm Klinker, Vicedirektør i Landsforeningen mod Spiseforstyrrelse og Selvskade

Derudover kan du til debatten møde en borger, der lider af BED, som vil blive interviewet. Debatten vil blive modereret af Line Sidenius, direktør i Askovhus, som laver specialiseret behandling af spiseforstyrrelse, herunder BED.

Debatten blev arrangeret i et partnerskab mellem LMS – Landsforeningen mod Spiseforstyrrelse og Selvskade, BEDklinikken og Askovhus.

SE DEBATTEN HER (på Facebook)