fbpx VISO spiseforstyrrelse - Askovhus er VISO-leverandør | Askovhus
Kvinde viser noget på en tv-skærm

VISO

Kvinde viser noget på en tv-skærm

VISO

Kvinde viser noget på en tv-skærm

VISO

VISO

Askovhus er VISO-leverandør på voksenområdet

Askovhus er leverandør for VISO indenfor spiseforstyrrelse og målgruppen voksne. VISO er Socialstyrelsens nationale Videns- og Specialrådgivningsorganisation på det sociale område.

VISO yder gratis rådgivning til både fagfolk og borgere, når der er behov for det. Det indbefatter specialiseret rådgivning om for eksempel bestemte målgrupper eller metoder og redskaber.

Askovhus hjælper i hele landet

Som VISO-leverandør kommer Askovhus ud til kommuner i hele landet, når en kommune har sager med borgere med en spiseforstyrrelse, hvor VISO vurderer et behov for specialviden, rådgivning og eventuel udredning. Som VISO-leverandør kobles Askovhus både på forløb målrettet støtte til borgere og forløb målrettet fagprofessionelle i deres arbejde med borgere med en spiseforstyrrelse.

Hvis en kommune ønsker hjælp til en sag, skal de kontakte VISO. VISO vurderer efterfølgende hvilken type hjælp, der er brug for, og hvem der skal inddrages som VISO-leverandør.

Som VISO-leverandør bidrager Askovhus også med viden i udviklingsarbejdet med nye metoder og indsatser. Askovhus deltager også i forskellige arbejdsgrupper og lignende inden for spiseforstyrrelsesområdet.

Askovhus er VISO-underleverandør på børn- og ungeområdet

Siden efteråret 2020 Askovhus har rådgivet om børn og unge indenfor kombinationsproblematikker med autismespektrumsforstyrrelser og spiseforstyrrelser. Det sker i et samarbejde med MIR-skolerne, der arbejder specialiseret med autismeområdet, og som også er udvalgt som VISO-leverandør.

Det betyder, at hvis et barn eller en ung har autismespektrumsforstyrrelse og samtidigt kæmper med en spiseforstyrrelse, samarbejder Askovhus og MIR-skolerne om at rådgive og løse opgaven.

Har du brug for hjælp gennem VISO til spiseforstyrrelse?

På VISOs hjemmeside kan du læse meget mere om organisationen og deres procedurer, og her finder du også kontaktoplysninger i tilfælde af, at du har behov for rådgivning. Kontakt VISO her.