Putter behandlingssystemet mennesker med en spiseforstyrrelse i kasser?

Putter behandlingssystemet mennesker med en spiseforstyrrelse i kasser? Og hvad hvis man ikke passer ind i én af dem? Skal man gøre sig selv mere syg for at få hjælp? Har alle med en spiseforstyrrelse lige adgang til behandling?

Askovhus markerede World Eating Disorders Action Day 2021 ved at sætte fokus på årets tema: Equity for Eating Disorders (lighed for spiseforstyrrelser). Her har en gruppe deltagere fra Askovhus’ diskuteret og arbejdet med temaet, og det er der kommet nedenstående billede Zoom out ud af – en symbolsk opfordring om at zoome ud og se det bredere billede af, hvordan vi som samfund betragter og behandler de mennesker, som har en spiseforstyrrelse.

Zoom out - Askovhus plakat i forbindelse med World Eating Disorders Action Day 2021
Klik på plakaten for at se den i fuld størrelse.

Op mod 70 millioner verden over lider af en spiseforstyrrelse. World Eating Disorders Action Day afholdes hvert år d. 2. juni for at skabe opmærksomhed om dem og de udfordringer, de står overfor. Tiltaget er startet af græsrodsbevægelser i USA, og i 2021 er det sjette gang, at dagen markeres på tværs af landegrænser, hvor mere end 200 organisationer i over 50 lande deltager.

Askovhus fejrede World Eating Disorders Action Day 2021

I Askovhus er det blevet en fast tradition at markere World Eating Disorders Action Day med en festlig reception, hvor årets plakat bliver afsløret og med taler og opsending af balloner med budskaber om spiseforstyrrelser.

Direktør i Askovhus, Line Sidenius, holder tale om lighed i forhold til spiseforstyrrelser og behandling.
Aktivetetskoordinator Maiken fortæller om plakatens tilblivelse og tankerne bagved.
Der var en god vind, så ballonerne var utålmodige efter at blive sendt afsted.