Collage af billeder

Askovhus har i løbet af den sidste måneds tid haft besøg af DR P1’s Baglandet. De har fået lov til at lave en podcast om spiseforstyrrelse og om hverdagen for tre af Askovhus’ deltagere, som alle er tilknyttet Askovhus’ bo- og dagtilbud.

En journalist fra DR P1’s Baglandet har fulgt Mette, Maya og Ida, for at høre om deres tanker og drømme for livet. De bor alle tre i Askovhus og fortæller blandt andet om, hvordan det er at være ung og have en spiseforstyrrelse og om udfordringerne ved at vedligeholde relationer med venner og familie, når man arbejder med sin spiseforstyrrelse.

Vigtigheden af at få hjælp

De tre beboere kommer hver især også ind på vigtigheden af at få hjælp til at komme tilbage til en hverdag efter at have været indlagt med en spiseforstyrrelse.

Mette, Maya og Ida fortæller også om, hvordan den måde, som Askovhus’ botilbud er skruet sammen på er en god støtte på vejen væk fra en spiseforstyrrelse. Her bor man f.eks. sammen med en sambo, som ikke har en spiseforstyrrelse, og det giver en god mulighed for at spejle sig i og arbejde henimod et liv, som de kalder mere normalt.

Hør udsendelsen som podcast på DR P1 her.

Læs mere