I Askovhus bliver man mødt som et ”helt menneske”

”Socialtilsynet vurderer, at Askovhus er et yderst veldrevet tilbud af høj kvalitet, der sikrer udvikling og støtte til en målgruppe med mange udfordringer, på en omsorgsfuld og respektfuld måde.”

Det er den overordnede konklusion i den seneste godkendelse og kvalitetsvurdering af Askovhus’ botilbud.

Hvert år skal Askovhus’ botilbud vurderes og godkendes af et tilsyn. I foråret 2021 kom Socialtilsyn Hovedstaden på et uanmeldt besøg i Askovhus. Her snakkede de med to af Askovhus’ beboere samt medarbejdere og ledelse.

Mødt som ”hele mennesker”

Kvalitetsvurderingen foretages ud fra en række temaer, og i år var der især fokus på selvstændighed og sociale relationer samt trivsel og medbestemmelse. Her fremhæver Socialtilsyn Hovedstaden bl.a.:

”Beboerne har over flere tilsyn givet udtryk for, at de på Askovhus bliver mødt som “hele mennesker” og at dette har en afgørende betydning for deres udvikling og trivsel. På det aktuelle tilsyn giver beboerne endvidere udtryk for, at det er afgørende for deres udvikling, at medarbejdere og ledelse er så dygtige inden for spiseforstyrrelse og har så meget kendskab til området. Netop denne kombination af højt specialiseret viden og menneskelig omsorgsfuldhed og opmærksomhed gør, at mange beboere oplever sig mødt og udvikler sig i positiv retning.”

Vurderingen af kvaliteten af Askovhus’ botilbud ligger i gennemsnit på 5 ud af 5 mulige point. Det ligger i forlængelse af de seneste seks år, hvor Askovhus hvert år har fået en bedømmelse, som har ligget helt i top.

Socialtilsynet udtaler endvidere om Askovhus’ medarbejdere:

“Beboerne giver på det aktuelle tilsyn udtryk for, at de på Askovhus bliver mødt af yderst dygtige og kompetente medarbejdere. Medarbejdere der både har en højt specialiseret viden inden for spiseforstyrrelse og som endvidere er empatiske, omsorgsfulde, humoristiske og menneskelige. Beboerne vurderer begge dele er lige afgørende for deres udvikling og trivsel.”

Læs de øvrige tilsynsrapporter her.

Ledige botilbudspladser

Der er snart ledige pladser i Askovhus’ botilbudspladser. Du kan læse mere om Askovhus’ botilbud her.