Hvor sætter du din grænse?

Roskilde Festival står for døren, og AskovFonden tager igen i år afsted for at være med til at sætte vigtige dagsordener på programmet. I 2018 handler det om grænseoverskridende og seksuelt krænkende adfærd på festivalen.

Orange Together

Det er tre års arbejde med at indsamle viden, der ligger bag indsatsen mod seksuelle krænkelser. ”Fokus er lagt på det forebyggende arbejde og de gråzoner, hvor det kan være svært at aflæse hinandens grænser”, forklarer talsmand Christina Bilde og afviser, at festivalens fokus på forebyggelse og gråzoner handler om, at man er bange for at tale om voldtægt.

”Men vi mener faktisk, at dér, hvor vi kan gøre en forskel, er omkring den krænkende adfærd”, siger hun.

Læs her det fulde interview med Christina Bilde om indsatsen i Politiken.

Under overskriften Orange Together fokuserer vi under Roskilde Festival 2018 på samtaler og situationer, hvor det kan være svært at sige enten ja eller nej. Se kampagnevideoen, hvor unge festivalgængeren deler ud af deres erfaringer med sex, sjov og grænser på Roskilde.

At navigere i gråzonerne

Roskilde Festival har sammen med Sex og Samfund, Dansk Kvindesamfund, AskovFonden, Amnesty International, DareGender og EverydaySexism Project udviklet et kortspil, som vi håber, vil gøre det lidt lettere for os alle at tale om og navigere i gråzonerne. Kortspillet vil blive brugt som dialogstarter af frivillige fra de deltagende organisationer, som vil møde festivalgæsterne på pladsen under de første dage af festivalen.

Der vil også løbende komme historier på de sociale medier – følg med på AskovFondens Facebookside her.

”Jeg er glad for at være med til at løfte en vigtig dagsorden, som vi dagligt arbejder med og forholder os til i AskovFondens seks afdelinger” siger AskovFondens adm. direktør, Helle Øbo.

Læs mere om Orange Together her

Årets Roskilde Festival afholdes i år fra lørdag 30. juni til lørdag 7. juli.