Kvinde hos lægen

Landsforeningen mod Spiseforstyrrelse og Selvskade, BEDklinikken og Askovhus har dannet et partnerskab for at sætte BED på den politiske dagsorden. Det gør vi ved at invitere til en live-streamet debat mellem politikere, fagpersoner og målgruppen, hvor vi stiller skarpt på den manglende BED behandling til de mere end 40.000 mennesker, som lider af spiseforstyrrelsen.

Debatten live-streames fredag d. 12. juni kl. 14.00-15.15 via Zoom og på Facebook.

Mindst 40.000 danskere står uden behandlingsmuligheder

40 – 50.000 danskere lider af BED (tvangsoverspisning) og står pt. uden behandlingsmuligheder. Det forventes, at BED vil blive implementeret som en diagnose i det danske sundhedssystem i 2022, men er regioner og kommuner parat til at hjælpe dem?

I sundhedssystemet bliver målgruppen oftest fejlbehandlet, og de bliver misforstået mødt med alt fra simple kostråd, slankekure og råd om motion til fedmeoperationer. For mange forværrer det ligefrem deres psykiske lidelse eller har i bedste fald ingen effekt.

Lige nu afprøves forskellige behandlingstilbud til ca. 1.000 mennesker med BED, men hvad gør vi i 2022, når projektbevillingerne udløber, og der stadig mangler behandling til BED?

Paneldeltagere:

  • Peder Hvelplund, medlem af Folketinget (EL)
  • Trine Torp, medlem af Folketinget (SF)
  • Stinus Lindgreen, medlem af Folketinget (RV)
  • Liselott Blixt, medlem af Folketinget (DF)
  • Karsten Skawbo-Jensen, medlem af Regionsrådet, Region Hovedstaden (KF)
  • Lene Meyer, autoriseret psykolog, ph.d. i sundhedsvidenskab og specialist i BED
  • Sabine Elm Klinker, vicedirektør i Landsforeningen mod Spiseforstyrrelse og Selvskade

Derudover kan du til debatten møde en borger, der lider af BED, som vil blive interviewet. Debatten vil blive modereret af Line Sidenius, direktør i Askovhus, som laver specialiseret behandling af spiseforstyrrelse, herunder BED.

Se live-stream af debatten

Debatten live-streames fredag d. 12. juni kl. 14.00-15.15, og du kan både se debatten via Zoom eller Facebook.

ZOOM: Tilmeld dig debatten via dette link: https://bit.ly/2MtxN3e

FACEBOOK: Tilmeld dig debatten i dette event på Facebook.

Debatten vil også blive live-streamet fra Facebook-siderne for AskovhusBEDklinikken og LMS – Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskade.