Psykologsamtaler for unge og voksne

Psykolog til unge og voksne med spiseforstyrrelse

Bor du i eller tæt på København, og vil du gerne tale med en psykolog om din spiseforstyrrelse? I Askovhus har vi en række dygtige psykologer, der kan hjælpe dig med at arbejde med at slippe fri af spiseforstyrrelsen og forstå dens mønstre og udtryk.

En psykologsamtale er til dig, der:

  • Gerne vil have et trygt rum, hvor du kan tale om din spiseforstyrrelse og de udfordringer, der hører med
  • Ønsker at få større kendskab til dit følelsesliv
  • Mangler færdigheder til håndtere svære følelser
  • Gerne vil arbejde med konkrete mål og ændringer for at opnå dine drømme.

Hvad er en psykologsamtale?

En spiseforstyrrelse kan få en gennemgribende indflydelse på dit liv og din hverdag. Den kan stille sig i vejen for mange af de ting, du tidligere kunne lide og fandt glæde ved, for eksempel samvær med venner og familie, studie og arbejde. I den individuelle terapi taler vi om netop det. Vi taler om, hvordan spiseforstyrrelsen ser ud, hvordan den påvirker dig og hvilke måder, den stiller sig i vejen for de håb og drømme, du har for både den nære og fjerne fremtid.

I den individuelle terapi lægger vi vægt på at tale om de ting, der forringer din livskvalitet mest. Gennem forløbet vil fokus løbende kunne ændre sig, og vi vil sammen formulere relevante mål i forhold til din aktuelle livssituation.

Psykolog til børn med spiseforstyrrelse hos Askovhus

Hvad får man ud af samtaler med en psykolog?

Et terapiforløb i Askovhus tager udgangspunkt i dialektisk adfærdsterapi (DAT), som er en anerkendt og effektiv metode til at mindske spiseforstyrrelsens greb (læs mere om dialektisk adfærdsterapi her).

I terapien vil vi sammen kigge nærmere på spiseforstyrrelsens mønstre og udtryk. Du vil få et større kendskab til sårbarheder, triggere, dit følelsesliv og automatiske handlemåder, der anspores af spiseforstyrrelsen. I terapien er dit følelsesliv i fokus.

Når man har en spiseforstyrrelse kan det være svært altid at mærke, hvad man føler i givne situationer. Det vil vi sammen prøve at komme nærmere. Herudover vil en del af det terapeutiske arbejde handle om tilegnelse af nye færdigheder, som skal gøre dig i stand til at handle anderledes, så du holder dig bedre på sporet af de mål, håb og drømme, du har for dit liv.

Det praktiske

Bor du i København eller omegn, og har du lyst til at tale med en psykolog om din spiseforstyrrelse? Her har vi samlet en vifte af praktisk information, du har brug for at vide om psykologsamtaler.

En samtale varer 50 minutter. Det er forskelligt fra person til person, hvor tit man har behov for at gå i terapi. Ofte vil vi dog mødes én gang om ugen i starten.

Det svinger fra person til person, hvor mange samtaler, man har behov for. Vi vil altid arbejde hen imod regelmæssig spisning og en sund vægt, som vurderes af din psykolog på baggrund af vægtskemaer for normalvægt i den generelle befolkning.

Hvis vægten bliver vurderet til at være livstruende, vil vi hjælpe dig ved at henvise dig til en anden behandling end den, vi kan tilbyde hos Askovhus.

Samtalerne med en psykolog om spiseforstyrrelse foregår i Askovhus’ lokaler på Kapelvej 55, 2200 København N.

Hvis du er interesseret i en eller flere psykologsamtaler hos Askovhus, kan du kontakte os enten på telefon 35 30 17 45 eller mail info@askovhus.dk. Der er kort ventetid på at starte op i et forløb hos os.

Inden du begynder et forløb hos Askovhus, vil vi gerne sikre os, at du får den behandling, der er den rigtige for dig. Derfor inviterer dig til en indledende samtale, hvor vi sammen udfylder et spørgeskema og evt. laver nogle tests, så du er sikker på at få den behandlingsform, der passer til dig og dine behov.

Kontakt os

Vil du gerne begynde i et forløb hos Askovhus eller har du spørgsmål til vores behandlingstilbud? Vi vil meget gerne hjælpe dig.

Ring til os på 35 30 17 45 eller skriv en mail til info@askovhus.dk

Åbningstider:
Mandag – fredag kl. 09.00-16.00

 

Mere om behandling for spiseforstyrrelser

På sin blog skriver direktør Line Sidenius om forskellige temaer og problematikker ved spiseforstyrrelser og hvordan man kan arbejde sig ud af sin sygdom. Du kan bl.a. læse indlæggene:

Behandling til unge og voksne med spiseforstyrrelser