fbpx Sport, træningsafhængighed og spiseforstyrrelse - hjælp og støtte
Kvinde der løber

Sportsudøvere med spiseforstyrrelse

Kvinde der løber

Sportsudøvere med spiseforstyrrelse

Kvinde der løber

Sportsudøvere med spiseforstyrrelse

Sportsudøvere med spiseforstyrrelse

Hjælp til sportsudøvere med spiseforstyrrelse

Er du sportsudøver, og har du udfordringer med træningsafhængighed, et stort fokus på at spise sundt eller vægttab? I Askovhus tilbyder vi hjælp til dig, der dyrker sport på højt plan, og som enten kæmper med spiseforstyrret adfærd eller en spiseforstyrrelse.

Når man dyrker en sportsgren på højt niveau og bruger rigtig meget tid på at træne, er det naturligt at ønske at præstere så godt som muligt. For nogle kan det tippe over, og dét der var et fokus på at leve sundt og træne sig så god som muligt, kan blive til en overfokusering, som optager alle ens tanker og tid. I værste fald kan det resultere i relativ energi mangel (REM-S) og en spiseforstyrrelse på fuldt blus.

I Askovhus har vi erfaring med at arbejde med sportsudøvere, som har en spiseforstyrrelse. Derfor tilbyder vi nu et særligt tilrettelagt forløb, som kan hjælpe dig med dine udfordringer, mens vi samtidig skaber plads til, at du kan fortsætte din træning.

Dette forløb er til dig, der:
  • Dyrker sport på et højt niveau
  • Måske har en spiseforstyrrelse eller har et overfokus på at leve og spise sundt (ortoreksi) og at tabe dig
  • Måske oplever, at din træning fylder uforholdsmæssigt meget i dit liv. F.eks. fordi du oplever en træningsafhængighed eller et stort pres for hele tiden at træne
  • Måske har udfordringer med f.eks. mange (dømmende) tanker om krop, vægt, selvdisciplin eller din egen præstation

Er du i tvivl, om du har en spiseforstyrrelse eller har spiseforstyrret adfærd, er du altid velkommen til at kontakte os og få en snak.

Om behandling i Askovhus

I Askovhus tilbyder vi specialiserede behandlingsforløb for sportsudøvere. Behandlingen vil ofte være baseret på et individuelt tilrettelagt forløb med samtaler med en af vores psykologer. Sideløbende vil man kunne inddrage en diætist, pårørende, en træner eller hvad, der ellers kunne være brug for. Hvis det giver mening, kan samtalerne også foregå online.

I et behandlingsforløb samarbejder du med psykologen om at finde frem til dine personlige mål, og hvordan de harmonerer med din sport. Det vil ofte tage udgangspunkt i, hvad du gerne vil have mere af i din hverdag, og hvad du gerne vil have skal fylde mindre.

I Askovhus tager vores arbejde udgangspunkt i dialektisk adfærdsterapi, som er en anerkendt og effektiv metode til at arbejde med spiseforstyrrelser og spiseforstyrret adfærd.

Hvad kan du få ud af spiseforstyrrelsesbehandling?

I behandlingen har vi fokus på, at du får et mere balanceret forhold til mad, krop, vægt og træning. Vi arbejder derfor hen imod et sted, hvor dine tanker om disse ikke er styrende for dit liv.

I et forløb vil vi sammen kigge nærmere på eventuel træningsafhængighed og spiseforstyrrelsens mønstre og udtryk. Du vil få et større kendskab til sårbarheder, triggere, dit følelsesliv og automatiske handlemåder, der anspores af spiseforstyrrelsen.

Kvinde kigger på løbeur - træningsafhængighed

Din træning og dit sportsfællesskab

Når man er sportsudøvere på højt plan, så har vi forståelse for, hvor meget din træning og fællesskabet omkring din sport, kan betyde for dig. Derfor samarbejder vi med dig om, hvordan du kan fortsætte din træning, mens du arbejder med din spiseforstyrrede adfærd og træningsafhængighed hos os.

At starte i behandling og gå til psykolog er en privat sag. Hvis det giver mening – og du ønsker det – kan vi etablere et samarbejde med din træner, hvor vi rådgiver omkring kost, vægt og træning. For nogle vil det være godt at en træner får indsigt i spiseforstyrrelsens mekanismer og behandlingen, så træningen kan tilrettelægges på en hensigtsmæssig måde.

Det praktiske

Har du lyst til at begynde i et forløb hos Askovhus? Her har vi samlet en vifte af praktisk information, du har brug for at viden om forløbet.

Hvor lang tid tager et forløb?

En samtale varer 50 minutter. Det er forskelligt fra person til person, hvor tit man har behov for at komme. Ofte vil vi dog mødes én gang om ugen i starten.

Hvor foregår det?

Samtalerne foregår i Askovhus’ lokaler på Nørre Søgade 49D, 1370 København K eller online.

Hvordan kommer jeg i gang?

Hvis du er interesseret i et forløb hos Askovhus, kan du kontakte os enten på telefon 35 30 17 45 eller mail info@askovhus.dk. Der er kort ventetid på at starte op i et forløb hos os.

Til den første samtale vil vi gerne sikre os, at vi får tilrettelagt forløbet, så det passer til dig. Derfor beder vi dig udfylde et spørgeskema og evt. lave nogle tests, så du er sikker på, at du får et forløb, der passer til dig og dine behov.

Hvad koster det?
Kvinde taler i telefon

Kontakt os

Har du spørgsmål til et konkret forløb? Eller vil du gerne vide mere om Askovhus’ forskellige behandlingstilbud?

Ring til os på 35 30 17 45 eller skriv en mail til info@askovhus.dk

Åbningstider:

Mandag – fredag kl. 09.00-16.00

Læs mere om spiseforstyrrelser i sportens verden