fbpx Efterbehandlingsforløb for spiseforstyrrelse | Askovhus
Efterbehandling for spiseforstyrrelse

Efterbehandlingsforløb for spiseforstyrrelse

Efterbehandling for spiseforstyrrelse

Efterbehandlingsforløb for spiseforstyrrelse

Efterbehandling for spiseforstyrrelse

Efterbehandlingsforløb for spiseforstyrrelse

Efterbehandlingsforløb for spiseforstyrrelse

Gratis efterbehandlingsforløb til mennesker der har en spiseforstyrrelse

Har du gennemført et behandlingsforløb for spiseforstyrrelse, eller bliver du snart færdig? Er du mellem 17 og 30 år, og ønsker du at arbejde videre med dine mål igennem efterbehandling? Du kan have været i behandling for BED, bulimi, anoreksi eller en atypisk spiseforstyrrelse.

Askovhus tilbyder lige nu et gratis efterbehandlingsforløb, som foregår i naturen. Her vil du få mulighed for at gå i dybden med dine egne mål og arbejde med temaer som selvværd, identitet, (krops)accept, dømmende tanker og dét at føle sig utilstrækkelig eller forkert.

Forløbet har til formål at støtte dig i tiden efter, du har været i behandling for din spiseforstyrrelse. I efterbehandlingen er det både muligt at arbejde med at forebygge tilbagefald og at holde fast i de gode vaner fra behandlingen samtidigt med, at vi kigger frem mod nye mål.

Hvad laver vi i efterbehandlingsforløbet?

Efterbehandlingsforløbet varetages af to psykologer med speciale i spiseforstyrrelser, og det er baseret på naturterapeutiske metoder. Det betyder, vi laver forskellige øvelser i naturen, hvor vi arbejder med dine mål og forskellige udvalgte temaer.

Vi kommer til at bruge naturen og dens forskellige rum til f.eks. at registrere egne grænser og behov via sanserne og til at arbejde med naturens symboler ift. identitet og selvværd. Vi kan også arbejde med kroppen ud fra dit eget udgangspunkt og med at finde ro og fred i naturen, f.eks. omkring et bål eller under en stjernehimmel.

Praktisk om forløbet

Forløbet består af 3 workshops i naturen, hver á 3 dages varighed og med overnatning. Vi skal bo i et skovhus med moderne faciliteter i Svanninge Bjerge på Fyn. Mellem de 3 workshops vil der være 2 tjek ind-møder, hvor du har mulighed for at tjekke ind med gruppen og arbejde med dine mål.

Gruppen har plads til 8 deltagere, som har gennemført et behandlingsforløb for en spiseforstyrrelse, og som nu ønsker at gå i et efterbehandlingsforløb. Du skal være mellem 17-30 år for at kunne deltage i forløbet.

Samarbejde med Bikubenfonden

Efterbehandlingsforløbet er en af del Natur til et godt liv – Laboratoriet, som er et partnerskab med Bikubenfonden, fire kommuner og to organisationer, hvor Askovhus er den ene. Sammen udvikler vi metoder til at bruge naturen til at styrke unge på kanten.

Datoer

Workshop 1: 5.-7. september 2023. Afgang om morgenen tirsdag d. 5. september og hjemkomst tidlig aften torsdag d. 7. september.

Tjek ind-møde: 2. oktober 2023 kl. 15.15-17.15

Workshop 2: 14.-16. november 2023. Afgang om morgenen tirsdag d. 14. november og hjemkomst tidlig aften torsdag d. 16. november.

Tjek ind-møde: 11. december 2023 kl. 15.15-17.15

Workshop 3: 31. januar – 2. februar 2024. Afgang om morgenen onsdag d. 31. januar og hjemkomst tidlig aften fredag d. 2. februar 2024.

TRANSPORT

Der er mulighed for at køre sammen med Askovhus til Svanninge Bjerge med afgang fra København, Nørrebro. Du kan også selv møde op i Svanninge Bjerge, hvis du foretrækker det.

FORPLEJNING

Der er fuld forplejning på alle workshops samt kaffe, the og snacks til tjek ind-møderne.

Er du interesseret i at deltage?

Hvis du kunne være interesseret i at deltage eller høre mere om vores efterbehandlingstilbud, skal du være velkommen til at kontakte os på info@askovhus.dk eller tlf. 35 30 17 45. Vi ser frem til at høre fra dig.

Inklusions- og eksklusionskriterier for efterbehandlingsforløbet

Her kan du se, hvilke inklusions- og eksklusionskriterier der gør sig gældende for efterbehandlingsforløbet.

Inklusionskriterier

Askovhus’ efterbehandlingstilbud henvender sig til dig, der er mellem 17-30 år, og som tidligere har gennemført et behandlingsforløb for spiseforstyrrelse. Du kan have været i behandling for BED, bulimi, anoreksi eller en atypisk spiseforstyrrelse.

Du skal som udgangspunkt ligge stabilt indenfor dit sunde vægtinterval eller derover.

Forløbet er målrettet dig, der har profiteret af tidligere spiseforstyrrelsesbehandling. Det vil konkret sige, at du tidligere har arbejdet med at spise regelmæssigt og reducere spiseforstyrret adfærd (som for eksempel opkastning, tvangsmotion eller overspisninger).

Et totalt fravær af spiseforstyrrelsessymptomer er ikke en forudsætning for deltagelse, og vi vil meget gerne tage en snak med dig over telefonen, hvis du er i tvivl om, hvorvidt efterbehandlingsforløbet er det rette tilbud til dig, dér hvor du er i din recoveryproces.

Eksklusionskriterier

Askovhus’ tilbud er ikke det rette for dig, hvis du kæmper med følgende:

  • Hvis der fortsat er høj grad af spiseforstyrret adfærd, såsom opkastninger, restriktiv spisning eller overspisninger.
  • Du er i gang med et aktivt vægttab og regulerer din adfærd med henblik herpå
  • Du spiser efter vegansk kost og ikke kan pausere dette under din efterbehandling i Askovhus
  • Du er under udredning for fødevareallergi. Der skal foreligge speciallægeerklæring på allergier ved opstart i efterbehandlingen
  • Du er under udredning for anden psykiatrisk lidelse (hvilket vil sige, at du skal være færdigudredt, før du henvender dig til Askovhus)
  • Du er under udredning for somatisk sygdom (hvilket vil sige, at du skal være færdigudredt, før du henvender dig til Askovhus)

Viden og erfaring fra tidligere projekter

Askovhus har arbejdet med at inddrage naturen og naturterapeutiske metoder i behandlingen af spiseforstyrrelser siden 2019. I perioden 2019-2021 tilbød Askovhus et naturterapeutisk behandlingsforløb til mennesker med spiseforstyrrelser.

Projektet viste gode behandlingsresultater, og det er de erfaringer, vi nu bygger videre på i med efterbehandlingsforløbet sammen med viden og erfaringer fra vores øvrige behandling.

Læs mere om vores erfaringer med at inddrage naturen i behandlingen af spiseforstyrrelser i artiklen Naturen kan give ro, indsigt og nye handlemuligheder.