Behandling unge og voksne

Behandling til unge og voksne med en spiseforstyrrelse

Har du en spiseforstyrrelse, og har du brug for hjælp til, hvordan spiseforstyrrelsen kan fylde mindre i din hverdag?

Hos Askovhus tilbyder vi forskellige former for terapeutisk behandling til personer med spiseforstyrrelser. Vores forløb er altid tilrettelagt efter den enkelte deltager, hvor vi hjælper dig med at udvikle en selvstændig og tilfredsstillende hverdag med udgangspunkt i de mål, du har for dit liv.

Behandling, der passer til dig

Hos Askovhus tilbyder vi forskellige former for behandling til mennesker med spiseforstyrrelser. Vi tilbyder alt fra psykologsamtaler og naturterapi til måltidsstøtte og et BED-forløb. Typen af behandling afhænger af den enkeltes situation og sygdomsforløb. Nedenfor kan du se en oversigt over de forskellige behandlingstilbud.

Kontakt os

Vil du gerne begynde i et forløb hos Askovhus eller har du spørgsmål til vores behandlingstilbud? Vi vil meget gerne hjælpe dig.

Ring til os på 35 30 17 45 eller skriv en mail til info@askovhus.dk

Åbningstider:
Mandag – fredag kl. 09.00-16.00

 

Psykologsamtale

I den individuelle terapi taler vi om de udfordringer, du oplever i den hverdag. Vi taler om de tanker og følelser, der knytter sig hertil og om, hvordan du kan begynde at bryde med velkendte handlemønstre, som lige nu begrænser dig i de ting, du gerne vil.

BED behandling

Et BED-forløb er for dig, der har udfordringer med overspisninger og oplever, at tanker om mad og spisning fylder meget i din hverdag. Forløbet består af både individuel terapi og gruppeterapi samt et sideløbende forløb for pårørende.

Hjælp til sportsudøvere

Er du sportsudøver, og har du udfordringer med træningsafhængighed, et stort fokus på at spise sundt eller vægttab? I Askovhus tilbyder vi hjælp til dig, der dyrker sport på højt plan, og som kæmper med en spiseforstyrrelse.

Måltidsstøtte

Sammen med en medarbejder tilbereder og spiser du et hovedmåltid. Måltidsstøtten tilrettelægges og justeres ud fra dine spisefærdigheder og foregår oftest i Askovhus. Måltidet afsluttes altid med halv times fælles tid med plads til et spil kort, en snak e.l.

Naturterapi

I naturterapien bruger vi naturen som ramme til at lære nye færdigheder. Naturterapi er for dig, der kan have svært ved at mærke og sætte ord på dine følelser. Naturterapien kan bruges som et vigtigt supplement til øvrig behandling.

Motivationsforløb

Et motivationsforløb er for dig, der overvejer, om behandling er det rigtige for dig. Du lever måske med spiseforstyrrelsen og har svært ved at se ulemperne herved, og samtidig oplever du måske små glimt af en lyst til noget andet.

Kropsterapi

I kropsterapien arbejder vi på at genetablere en forbindelse mellem krop og sind. Vi øver os på at mærke kroppen, at være i sansningen, at blive opmærksom på kroppens signaler og at bruge disse som en vigtig informationskilde til vores følelsesliv.

Kunstterapi

Kunstterapien giver mulighed for at udtrykke nogle af de ting, der kan være vanskelige at finde ord for. Du behøver ikke at være kreativ for at kunne indgå i kunstterapien. Terapiens fokus er den skabende proces og ikke produktet.