Måltidsstøtte

Måltidsstøtte til mennesker med spiseforstyrrelse

Hvad er måltidsstøtte?

Formålet med måltidsstøtte kan variere alt efter din situation og udfordringer. For nogle vil det være aktuelt at få støtte til et eller flere måltider grundet et mål om vægtøgning (her er den nedre grænse for at modtage støtten i Askovhus et BMI på 15).

For andre vil formålet med støtten være at træne færdigheder til at forberede, gennemføre og håndtere svære følelser før, under og efter et måltid.

Hvilke måltider kan man få måltidsstøtte til?

Vi tilbyder måltidsstøtte til alle slags måltider: morgenmad, frokost, aftensmad og mellemmåltider. 

Alle typer måltider er normeret til 2 timer, men måltidsstøtten til et aftensmåltid vil ofte være længere end til frokost. Sammen finder vi ud af, hvilken støtte du har brug for – måske er det støtte til selve indkøbet, tilberedningen og spisningen eller det kan være til tiden efter måltidet.

Medmindre andet er aftalt, bruges Askovhus’ opskriftsmapper, der er nøje udregnet af diætister fra Region Hovedstaden.

Hvem deltager i måltidsstøtten?

Måltidsstøtte i Askovhus assisteres af relationsmedarbejdere, som har erfaring med at støtte ved og omkring måltider. Alt efter antallet af ugentlige spiseaftaler udføres støtten af enten et team eller én relationsmedarbejder, så du kan føle dig tryg ved de personer, der skal støtte dig. 

Relationsmedarbejderens opgave er, at måltidet bliver et almindeligt og sundt måltid, som du kan lave på egen hånd. På sigt vil I fokusere på, hvad du kan lide samt at turde begynde at gøre måltidet mere personligt.

Baghuset – kombineret måltidsstøtte og miljøterapi

Baghuset er Askovhus’ miljøterapeutiske tilbud, som tilbyder specialiseret måltidsstøtte, samvær og miljøterapeutiske aktiviteter i trygge rammer tre hverdage ugentligt i dagtimerne.

Baghuset henvender sig til dig, der er under 18 år, og som har behov for støtte før, under og efter måltiderne.

Mellem måltiderne laver vi meningsfulde aktiviteter og arbejder dermed også med at mindske eventuel tvangsmotion og øvrig kompenserende adfærd.

Der tilbydes måltidsstøtte til to hovedmåltider og to mellemmåltider dagligt. Forplejning er inkluderet i tilbuddet. Derudover vil der være en ugentlig, individuel koordinerende samtale med en behandler som en del af tilbuddet.

Det praktiske

Har du lyst til at få måltidsstøtte gennem Askovhus eller at få både miljøterapi og måltidsstøtte igennem Baghuset? Her har vi samlet en vifte af praktisk information, du har brug for at viden om støtten.

Alle typer måltider er normeret til 2 timer, og man sidder typisk ved bordet i 30 minutter. Skal I spise aftensmad, vil måltidet vare længere. Hvor længe det varer vil også afhænge af, hvilken og hvor meget støtte du har brug for.

Baghuset har åbent fra kl. 8.30-15.00 tre dage om ugen, hvor der både tilbydes måltidsstøtte, samvær og miljøterapi.

Både måltidsstøtte og den kombinerede måltidsstøtte og miljøterapi foregår i Askovhus’ lokaler på Nørrebro. Kontakt os gerne, hvis du har et ønske om, at måltidsstøtten skal foregå et andet sted, for eksempel i dit eget hjem.

Det er vigtigt, at maden spises under så rolige omstændigheder som muligt.

Prisen for måltidsstøtte kan variere alt efter, hvilken slags hjælp du har brug for og hvilken type måltid. Dog er alle typer normeret til minimum 2 timer, men et aftensmåltid vil oftest vare 3 timer.

Du kan se en samlet prisliste over Askovhus’ tilbud her.

Prisen for kombineret måltidsstøtte og miljøterapi i Baghuset kan ses her (det vil som oftest blive betalt af din kommune).

Hvis du er interesseret i at få enten måltidsstøtte eller kombineret måltidsstøtte og miljøterapi gennem Askovhus, kan du kontakte os enten på telefon 35 30 17 45 eller mail info@askovhus.dk.

Kontakt os

Vil du gerne begynde i et forløb hos Askovhus eller har du spørgsmål til vores behandlingstilbud? Vi vil meget gerne hjælpe dig.

Ring til os på 35 30 17 45 eller skriv en mail til info@askovhus.dk

Åbningstider:
Mandag – fredag kl. 09.00-16.00

 

Vil du læse mere om kampen med spiseforstyrrelser?

Direktør Line Sidenius skriver på sin blog om forskellige emner inden for spiseforstyrrelser. Du kunne måske have interesse i at læse blogindlæggene:

Behandling til børn og unge med spiseforstyrrelser

Behandling til unge og voksne med spiseforstyrrelser