fbpx Kunstterapi | Askovhus
Kvinde med ryggen til - Askovhus

Kunstterapi

Kvinde med ryggen til - Askovhus

Kunstterapi

Kvinde med ryggen til - Askovhus

Kunstterapi

Kunstterapi

Kunstterapi til mennesker med spiseforstyrrelse

Når man har en spiseforstyrrelse, har man ofte svært ved at sætte ord på sine følelser. Derfor er det vigtigt at finde andre veje ind til følelserne end ordene. Her kan brug af kunstterapi være til stor gavn.

Den kreative proces aktiverer og vækker sanseligheden i kroppen, som skaber adgang til de følelser, spiseforstyrrelsen har formået at fortrænge. Kunsten og arbejdet med de kunstneriske medier spiller en central rolle i kunstterapi.

Kunstterapi er til dig, der:

  • Har svært ved at udtrykke dig med ord
  • Har brug for at komme i kontakt med din krop igen
  • Gerne vil slippe de dømmende tanker og løsne op for dit kontrolbehov.

Maleri, pensler og maling

Hvordan foregår kunstterapi?

I kunstterapi begynder vi altid med en indledende snak om, hvad årsagen er til, at du er her, og hvad du ønsker skal være anderledes.

Bagefter vælger du den kunstform, du har lyst til at arbejde med. Det kan være, at du har lyst til at tegne eller male, arbejde med gips eller ler. Du kan også vælge at inddrage et musikinstrument eller måske kroppens bevægelser til at udtrykke dig. Mulighederne er mange. Det vigtige er bare, at du finder det medie, der passer bedst til dig. Til sidst taler vi om, hvad kunsten fortæller dig, eller hvad den repræsenterer. Det handler ikke om at afdække, men om at blive klogere på dig selv.

Hvis dit forløb strækker sig over længere tid, ser vi også på udviklingen. Det kan være, at der er noget, som går igen i dine billeder eller figurer. Vi taler om, hvad de ting symboliserer for dig, og hvorfor de bliver ved med at vise sig.

Kunstterapi i grupper eller hver for sig?

Askovhus tilbyder både individuel kunstterapi og kunstterapi i grupper.

Fordelen ved at lave kunstterapi i grupper er, at man kan blive inspireret af hinandens udtryk og måske blive inspireret til at turde at åbne op for nogle af de følelser, man selv tumler med.

Det praktiske

Har du lyst til at begynde i et forløb med kunstterapi hos Askovhus? Her har vi samlet en vifte af praktisk information, du har brug for at viden om forløbet.

Hvor lang tid varer en session?

Ved individuel kunstterapi varer en session 1½ time, og ved gruppeterapi varer en session 2 timer.

Hvor lang tid tager et forløb?

Der er ikke en bestemt periode, man skal gå i kunstterapi. Men et typisk forløb strækker sig ofte over minimum 12 uger, hvor vi mødes én gang ugentlig.

Hvor foregår det?

Kunstterapien foregår i Askovhus’ kunstværksted, der ligger som en del af dagtilbuddet på Åboulevarden 40, 2200 København N.

Hvad koster det?
Hvordan kommer jeg i gang?

Hvis du er interesseret i at begynde i et forløb med kunstterapi hos Askovhus, kan du kontakte os enten på telefon 35 30 17 45 eller mail info@askovhus.dk.

Inden du begynder et forløb hos Askovhus, vil vi gerne sikre os, at du får den behandling, der er den rigtige for dig.

Derfor inviterer dig til en indledende samtale, hvor vi sammen udfylder et spørgeskema og evt. laver forskellige tests, så du er sikker på at få den behandlingsform, der passer til dig og dine behov.

Kvinde taler i telefon

Kontakt os

Har du spørgsmål til et konkret forløb? Eller vil du gerne vide mere om Askovhus’ forskellige behandlingstilbud?

Ring til os på 35 30 17 45 eller skriv en mail til info@askovhus.dk

Åbningstider:

Mandag – fredag kl. 09.00-16.00

Vil du vide mere om kunstterapi?

Vil du læse mere om, hvordan man kan arbejde med kunst som terapiform? På denne blog kan du læse mere om, hvad kunstterapi kan: