Kropsterapi

Kropsterapi til personer med spiseforstyrrelse

Kropsterapi kan være nyttigt for mennesker med en spiseforstyrrelse. I kropsterapien arbejder vi nemlig med at komme i kontakt med egen krop og ikke mindst på at skabe en tryghed i arbejdet. Spiseforstyrrelsen kan have skabt en kløft mellem dig selv og din krop, og det er den kløft, vi arbejder med at nedbryde, så du igen tør sanse og få kontakt til din krop.

Kropsterapi er til dig, der:

  • Har brug for at komme i kontakt med din krop igen
  • Gerne vil give slip på de dømmende tanker om din krop
  • Mangler redskaber til at tage vare på dig selv fysisk og mentalt.

Hvordan arbejder man med kropsterapi?

Gennem kropslige øvelser træner vi en række færdigheder, der øger evnen til at yde egenomsorg, have kropsligt nærvær med andre og evnen til at regulere dine følelser. Et af målene med terapien er at lære at registrere og mærke dine egne behov.

Arbejdet med kroppen kan for nogen vække stærke følelser i form af angst og uro. Her arbejder vi med forskellige “holde ud”-færdigheder, så du kan lære at dæmpe følelsesmæssigt ubehag og samtidig acceptere virkeligheden, som den er. Der vil herudover også være fokus på dømmende tanker i forbindelse med kropsbillede, berøring og fysisk afgrænsning, og vi arbejder aktivt på at bryde disse negative tanke- og handlemønstre.

Lige nu tilbyder vi kun individuel kropsterapi. Vi arbejder løbende på, at det også vil være muligt at at deltage i en kropsgruppe, hvor vi sammen i et trygt rum kan dele de svære oplevelser med hinanden.

Principperne inden for kropsterapi hos Askovhus

Kropsterapien er sammensat af dialektisk adfærdsterapi (DAT) med inspiration fraprincipperne inden for mindfulness/tilstedeværelsestræning samt teori og øvelser fra Basic Body Awareness Therapy (B-BAT).

Mindfulness/tilstedeværelsestræning handler om at vågne op til det liv, du er i lige nu, på en måde hvor du ikke er hård ved dig selv. Det grundlæggende formål med mindfulness-træningen er at rette opmærksomheden på nuet. Vi arbejder med at rette opmærksomhed gennem vores sanser og at være tilstede i nuet uden at vurdere og dømme. Vi forsøger at undgå kropsligt og følelsesmæssigt ubehag, alt imens vi stræber efter nydelse og behagelige oplevelser.

B-BAT er en fysioterapeutisk behandlingsmetode, hvor der arbejdes ud fra et helhedsorienterede perspektiv. Det betyder i praksis, at vi arbejder på at genopdage og genoptræne kroppens ressourcer. Den øgede helhedsfølelse kan skabe større selvfølelse og selvtillid samt øge følelse af kontrol og accept.

Kram fra en paaroerende til en ung med spiseforstyrrelse

Hvordan kan man bruge kropsterapien i sin hverdag?

Gennem terapien vil du få styrket evnen til at være tilstede i kroppen for bedre at kunne klare hverdagens situationer. Det kan for eksempel være at etablere og vedligeholde egne grænser, indgå i relationer og få sagt din mening eller at håndtere stærke eller overvældende følelser og tanker. Det kan også være dét at kunne tage vare på dig selv fysisk, følelsesmæssigt og mentalt.

Hvem kan få gavn af kropsterapi?

Kropsterapi er for dig, der har en spiseforstyrrelse og kan mærke, at du har brug for at arbejde med kroppen. Når du er motiveret til at arbejde med kroppen gennem terapi, vil det være lettere for dig at åbne op og behandlingen vil have en større effekt.

Det er mest optimalt at arbejde med kropsterapi, når du har en BMI over 20, men vi tilbyder også behandlingen, selvom din BMI er lavere.

Det praktiske

Har du lyst til at begynde i et forløb med kropsterapi hos Askovhus? Her har vi samlet en vifte af praktisk information, du har brug for at viden om forløbet.

En session med kropsterapi varer 1 time.

Et forløb med kropsterapi vil typisk vare 12 uger.

Individuel kropsterapi foregår i et af Askovhus’ lokaler på Åboulevarden 40, 2200 København N.

Hvis du er interesseret i at begynde i et forløb med kropsterapi hos Askovhus, kan du kontakte os enten på telefon 35 30 17 45 eller mail info@askovhus.dk.

Inden du begynder et forløb hos Askovhus, vil vi gerne sikre os, at du får den behandling, der er den rigtige for dig. Derfor inviterer dig til en indledende samtale, hvor vi sammen udfylder et spørgeskema og evt. laver nogle tests, så du er sikker på at få den behandlingsform, der passer til dig og dine behov.

Kontakt os

Vil du gerne begynde i et forløb hos Askovhus eller har du spørgsmål til vores behandlingstilbud? Vi vil meget gerne hjælpe dig.

Ring til os på 35 30 17 45 eller skriv en mail til info@askovhus.dk

Åbningstider:
Mandag – fredag kl. 09.00-16.00

 

Vil du vide mere om kropsterapi?

Vil du læse mere om, hvordan man kan arbejde med kropsterapi, når man lider af en spiseforstyrrelse? På Lines blog kan du læse indlægget:

Behandling til børn og unge med spiseforstyrrelser

Behandling til unge og voksne med spiseforstyrrelser