Psykologsamtaler for børn og unge

Psykolog til børn og unge (13-17 år) med spiseforstyrrelser

Hos Askovhus kan du tale med en psykolog, der har erfaring med børn og unge med spiseforstyrrelse. Vi tilbyder et trygt rum, hvor du kan vende dine tanker.

Går du og kæmper med svære tanker om din vægt, din krop eller dit udseende? Er tankerne begyndt at fylde mere og mere, og sætter de en stopper for dig i forhold til at være sammen med dine venner? Er du begyndt at trække dig fra andre?

Måske er du i tvivl om, du har en spiseforstyrrelser eller måske ved du allerede, at det er en spiseforstyrrelse, der giver dig de tanker. Til en psykologsamtale kan vi tale om, hvordan tankerne er med til at styre din hverdag, og hvordan du kan lære at give slip på dem.

Læs mere om spiseforstyrrelser hos børn og unge her.

En psykologsamtale er til dig, der:

  • Gerne vil have et trygt rum, hvor du kan tale om din spiseforstyrrelse og de udfordringer, der hører med
  • Ønsker at få større kendskab til dit følelsesliv
  • Mangler færdigheder til håndtere svære følelser
  • Gerne vil arbejde med konkrete mål og ændringer for at opnå dine drømme.

Hvad er en psykologsamtale?

Den individuelle terapi bygger på dialektisk adfærdsterapi (DAT) (læs mere om dialektisk adfærdsterapi her). I den individuelle terapi har vi fokus på dig og det, der er udfordrende i dit liv.

Sammen sætter vi et mål om, at spiseforstyrrelsen udfordres og mindskes, så der bliver plads til det, du drømmer om og ønsker dig i din hverdag.

Vi lægger vægt på at tale om det, der forringer din livskvalitet mest. Gennem forløbet vil fokus løbende ændre sig, og vi vil sammen formulere relevante mål i forhold til din aktuelle livssituation. Vi undersøger desuden, hvad der er med til at vedligeholde spiseforstyrrelsen, og hvordan du kan bryde med netop det.

Motivation er derfor en vigtig del af arbejdet, så du kan ændre på de ting, der er med til at fastholde dig i spiseforstyrrelsen.

Psykolog til børn med spiseforstyrrelse hos Askovhus

Hvad får man ud af en psykologsamtale?

I terapien vil du lære nye måder at håndtere svære følelser eller få færdigheder til at blive i stand til at mærke dine følelser, hvis de er vanskelige at komme i kontakt med. Færdighederne kan også bruges, når du skal håndtere svære situationer, konflikter eller udfordringer i relationer, hvor du normalt vil søge mod spiseforstyrrelsen. På den måde kan du regulere dine følelser på andre måder end dem, du er vant til.

Vi aftaler desuden hjemmeøvelser, så du imellem samtalerne har mulighed for at øve dig på at handle på anderledes måder, der løser udfordringerne eller være med til at sikre, at dine relationer eller situation ikke forværres.

Det praktiske

Har du lyst til at begynde i et forløb med samtaleterapi hos Askovhus? Her har vi samlet en vifte af praktisk information, du har brug for at vide om forløbet.

 

En samtale varer 50 minutter, og vi aftaler individuelt, hvor tit vi ses. Ofte vil samtalerne være ugentlige, da det er vores erfaring, at det i starten virker bedst at tale sammen hver uge.

Det er forskelligt fra person til person, hvor mange samtaler, man har behov for. Vi arbejder hen imod en sund vægt, som vurderes af din psykolog på baggrund af vægtskemaer for normalvægt i den generelle befolkning. I hver samtale vejes man enten før eller efter samtalen, og man kan vælge ikke at kende sin vægt. Hvis vægten er så lav, at det bliver vurderet som livstruende, vil vi henvise til andre behandlinger, end dem vi kan tilbyde i Askovhus.

Samtalerne foregår i Askovhus’ lokaler på Kapelvej 55, 2200 København N.

Hvis du er interesseret i en eller flere psykologsamtaler hos Askovhus, kan du kontakte os enten på telefon 35 30 17 45 eller mail info@askovhus.dk. Der er kort ventetid på at starte op i et forløb hos os.

Inden du begynder et forløb hos Askovhus, vil vi gerne sikre os, at du får den behandling, der er den rigtige for dig. Derfor inviterer dig til en indledende samtale, hvor vi sammen udfylder et spørgeskema og evt. laver nogle tests, så du er sikker på at få den behandlingsform, der passer til dig og dine behov.

Kontakt os

Vil du gerne begynde i et forløb hos Askovhus eller har du spørgsmål til vores behandlingstilbud? Vi vil meget gerne hjælpe dig.

Ring til os på 35 30 17 45 eller skriv en mail til info@askovhus.dk

Åbningstider:
Mandag – fredag kl. 09.00-16.00

 

Mere om behandling for spiseforstyrrelser

Direktør Line Sidenius skriver om udfordringer ved spiseforstyrrelser og de skridt, der er på vejen til at komme fri af sygdommen. Læs blandt andet om:

Behandling til børn og unge med spiseforstyrrelser