fbpx Psykolog til børn og unge med spiseforstyrrelse | Askovhus
Kvinde med ryggen til - Askovhus

Psykolog til børn og unge
med spiseforstyrrelse

Kvinde med ryggen til - Askovhus

Psykolog til børn og unge
med spiseforstyrrelse

Kvinde med ryggen til - Askovhus

Psykolog til børn og unge
med spiseforstyrrelse

Psykolog til børn og unge

med spiseforstyrrelse

Hjælp til børn og unge (13-17 år)

Hos Askovhus kan du tale med en psykolog, der har stor erfaring med spiseforstyrrelse hos børn og unge. Vi tilbyder et trygt rum, hvor du kan vende dine tanker.

Går du og kæmper med svære tanker om din vægt, din krop eller dit udseende? Er tankerne begyndt at fylde mere og mere, og sætter de en stopper for dig i forhold til at være sammen med dine venner? Er du begyndt at trække dig fra andre?

Måske er du i tvivl om, du har en spiseforstyrrelser eller måske ved du allerede, at det er en spiseforstyrrelse, der giver dig de tanker. Til en psykologsamtale kan vi tale om, hvordan tankerne er med til at styre din hverdag, og hvordan du kan lære at give slip på dem.

En psykologsamtale er til dig, der…

  • Gerne vil have et trygt rum, hvor du kan tale om din spiseforstyrrelse og de udfordringer, der hører med
  • Gerne vil blive bedre til at håndtere svære følelser
  • Ønsker at få større kendskab til dit følelsesliv
  • Gerne vil arbejde med konkrete mål og ændringer for at opnå dine drømme

 

To kvinder taler sammen

Hvad er en psykologsamtale?

Psykologsamtalerne og den individuelle terapi bygger på dialektisk adfærdsterapi (DAT – læs mere om dialektisk adfærdsterapi her). I den individuelle terapi har vi fokus på dig og det, der er svært i dit liv.

Sammen sætter vi mål og arbejder med, at spiseforstyrrelsen udfordres og mindskes, så der bliver plads til det, du drømmer om og ønsker dig i din hverdag.

Vi lægger vægt på at tale om det, der forringer din livskvalitet mest. Gennem forløbet vil fokus løbende ændre sig, og vi vil sammen formulere relevante mål i forhold til dit liv og din hverdag. Vi undersøger desuden, hvad der er med til at vedligeholde spiseforstyrrelsen, og hvordan du kan bryde med netop det.

Motivation er derfor en vigtig del af arbejdet, så du kan ændre på de ting, der er med til at fastholde dig i spiseforstyrrelsen.

Hvad får man ud af en psykologsamtale?

I terapien vil du lære nye måder at håndtere svære følelser eller få færdigheder til at blive i stand til at mærke dine følelser, hvis de er vanskelige at komme i kontakt med. Færdighederne kan også bruges, når du skal håndtere svære situationer, konflikter eller udfordringer i relationer, hvor du normalt vil søge mod spiseforstyrrelsen. På den måde kan du regulere dine følelser på andre måder end dem, du er vant til.

Vi aftaler desuden hjemmeøvelser, så du imellem samtalerne har mulighed for at øve dig på at handle på anderledes måder, der løser udfordringerne eller være med til at sikre, at dine relationer eller situation ikke forværres.

“Et trygt rum. Det har været nemt at dele og man har kunne sige alt.”

Ung, som har afsluttet et behandlingsforløb

Spiseforstyrrelse hos børn og unge

Mange børn og unge bliver optaget af udseendet, det man spiser og vægt. Det behøver ikke være problematisk. Men det er vigtigt at være opmærksom på, om det bliver hæmmende i din hverdag og i dit sociale liv.

Hvis man for eksempel begynder at aflyse mange aftaler, dyrker mere motion end man plejer eller man helst vil spise alene, bør man være opmærksom.

Det er nemlig vigtigt for børn og unge at komme i behandling for en spiseforstyrrelse så hurtigt som muligt, da det øger chancerne for at kunne blive helt fri af sygdommen. Du kan læse om nogle af de tidlige tegn på en spiseforstyrrelse her.

Er du i tvivl, om du har en spiseforstyrrelse?

Det kan nogle være svært selv at finde ud af, om man har en spiseforstyrrelse, og om man har brug for hjælp.

Hvis du er i tvivl, er det altid en god ide at snakke med nogen om det, f.eks. en pårørende eller en læge eller ved at snakke med specialiseret rådgivning.

Har man en spiseforstyrrelse, er det nemlig aldrig for tidligt at søge hjælp, og det er kun godt at komme i gang så hurtigt som muligt.

Askovhus tilbyder også gratis rådgivning om spiseforstyrrelse.

Kvinde taler i telefon

Kontakt os

Har du spørgsmål til et konkret forløb? Eller vil du gerne vide mere om Askovhus’ forskellige behandlingstilbud?

Ring til os på 35 30 17 45 eller skriv en mail til info@askovhus.dk

Åbningstider:

Mandag – fredag kl. 09.00-16.00

Det praktiske

Har du lyst til at begynde i et forløb med samtaleterapi hos Askovhus? Her har vi samlet en vifte af praktisk information, du har brug for at vide om forløbet.

Hvor lang tid varer en samtale?

En samtale varer 50 minutter, og vi aftaler individuelt, hvor tit vi ses. Ofte vil samtalerne være ugentlige, da det er vores erfaring, at det i starten virker bedst at tale sammen hver uge.

Hvor lang tid tager et forløb?

Det er forskelligt fra person til person, hvor mange samtaler, man har behov for. Vi arbejder hen imod en sund vægt, som vurderes af din psykolog på baggrund af vægtskemaer for normalvægt i den generelle befolkning.

I hver samtale vejes man enten før eller efter samtalen, og man kan vælge ikke at kende sin vægt. Hvis vægten er så lav, at det bliver vurderet som livstruende, vil vi henvise til andre behandlinger, end dem vi kan tilbyde i Askovhus.

Hvor foregår det?

Samtalerne foregår i Askovhus’ lokaler på Kapelvej 55, kld., 2200 København N.

Hvad koster det?
Hvordan kommer jeg i gang?

Hvis du er interesseret i en eller flere psykologsamtaler hos Askovhus, kan du kontakte os enten på telefon 35 30 17 45 eller mail info@askovhus.dk. Der er kort ventetid på at starte op i et forløb hos os.

Inden du begynder et forløb hos Askovhus, vil vi gerne sikre os, at du får den behandling, der er den rigtige for dig. Derfor inviterer dig til en indledende samtale, hvor vi sammen udfylder et spørgeskema og evt. laver nogle tests, så du er sikker på at få den behandlingsform, der passer til dig og dine behov.