fbpx Behandlingsforløb til børn og unge med spiseforstyrrelse
Kvinde med ryggen til - Askovhus

Behandlingsforløb til børn og unge

Kvinde med ryggen til - Askovhus

Behandlingsforløb til børn og unge

Kvinde med ryggen til - Askovhus

Behandlingsforløb til børn og unge

Behandlingsforløb til børn og unge

Forløb til børn og unge med spiseforstyrrelse

Når børn og unge rammes af en spiseforstyrrelse, sætter den ofte sit præg på hele familien. Derfor har Askovhus tilrettelagt et 40-ugers behandlingsforløb til unge mellem 13-17 år med spiseforstyrrelser, hvor forældrene også inddrages. På den måde får den unge det bedste afsæt til at komme ud af spiseforstyrrelsen, mens forældrene bliver klædt bedre på til at støtte den unge og tage vare på alle i familien.

Forløbet støttes med satspuljemidler af Sundhedsstyrelsen og har derfor været tilbudt gratis. Der er desværre ikke flere ledige pladser i forløbet, men vi tilbyder stadig behandling til børn, unge og deres forældre udenfor forløbet.

Tilbuddet er for jer:

  • Hvor den unge i familien har en spiseforstyrrelse og er i eller tæt på et sundt vægtinterval
  • Der måske allerede har været gennem behandling i psykiatrien og nu har brug for efterbehandling
  • Der måske har prøvet behandling andre steder uden helt at have fået fuldt udbytte af det
  • Der endnu ikke har været i et behandlingsforløb

I vil få hjælp til at:

  • Håndtere udfordringer, der kan være i forbindelse med måltider og at gøre maden mindre dominerende i hverdagen
  • Mindske den spiseforstyrrede adfærd, så der bliver plads til andet i jeres familieliv
  • Kunne sætte ord på og håndtere svære følelser på en konstruktiv måde, så I opnår større trivsel i familien
  • Blive bedre til at samarbejde, lytte og forstå hinanden
  • Mindske eventuel selvskadende adfærd

 

Forløbets indhold

Behandlingsforløbet til unge og deres forældre er et 40-ugers terapeutisk forløb. Behandlingen fokuserer på, at hele familien bliver i stand til at leve en mere almindelig hverdag, hvor spiseforstyrrelse fylder mindre for både børn og voksne.

De forskellige elementer i forløbet vil tilsammen udgøre en helhedsorienteret indsats, der skal understøtte den enkelte og give forældrene bedre forudsætninger for at kunne hjælpe deres barn samt passe på hinanden.

Spiseforstyrrelse børn

Herunder kan du læse om de enkelte elementer i behandlingsforløbet.

For den unge

Den unge vil modtage ugentlige, individuelle psykologsamtaler. Der er også mulighed for at indgå i en ungegruppe, hvis det af Askovhus vurderes hjælpsomt for den enkelte.

Psykologsamtale

I individuel terapi samarbejder du med psykologen om at finde frem til dine personlige mål, som f.eks. hvad du gerne vil have mere af i din hverdag, og hvad du gerne vil have skal fylde mindre. Der arbejdes også på håndtering af svære følelser og problemer, som opstår i hverdagen, f.eks. i skolen eller med venner og familie. Der gives desuden plads til at følge op på emner fra færdighedstræningen, som du måske kan have brug for at tale videre om i enerum.

Færdighedsgruppe

Færdighedsgruppen er tiltænkt unge, hvor selvkontrol har udviklet sig til at blive en overkontrol, som gør det svært for den unge på fleksibel vis at indgå i et socialt liv på lige fod med sine jævnaldrende.

Overkontrollen kan gøre det svært at knytte langvarige, nære relationer og gøre det vanskeligt at stole på andre mennesker. Overkontrol kan også gøre den unge ekstra opmærksom på signaler fra andre samt vanskeliggøre at få både positiv og negativ feedback fra andre. Unge med overkontrol har svært ved at udtrykke en variation af følelser, og de kan have svært ved selv at kende følelserne. Overkontrollen indeholder også en stærk perfektionisme og en rigid enten/eller tænkning.

I gruppen er der både undervisning i færdigheder og hjemmeøvelser,  og der er fokus på, at synliggøre, hvordan tanker og tolkninger begrænser den enkelte, særligt i at leve et ungeliv med venskaber. Vi arbejder derfor også med, hvordan man åbner op, og hvordan man signalerer til andre, at man gerne vil have et venskab.

For forældrene

Forældrene vil deltage i forældresamtaler hver 14. dag. Derudover er der 5 forældregruppe-sessioner, som fordeles hen over de 40 uger, som forløbet varer.

Forældresamtale

Forældresamtalerne er forældrenes eget rum. Her vil der være mulighed for at tale om, hvordan man som forældre bedst muligt støtter sit barn, hvordan man håndterer konflikter på bedst mulig vis, og hvordan man passer på sig selv og støtter hinanden.

Forældregruppe

Forældrene vil mødes 5 gange hen over forløbet. Her er der fokus på forskellige temaer som f.eks:

  • hvordan skal vi forstå en spiseforstyrrelse?
  • konflikter i familien og validering
  • at bevæge sig fra rigiditet til fleksibilitet

Der vil også være oplæg om diætetisk vejledning under forløbet.

Familiesamtaler

Familiesamtaler er for både den unge og forældre. Der arbejdes med at bedre familiens evne til at samarbejde, lytte og forstå hinandens synspunkter.

Er I interesserede i at deltage?

Hvis I tror, behandlingsforløbet er noget for jer, er I meget velkomne til at kontakte os. I skal igennem et visitationsforløb i Askovhus for at få tildelt en plads i behandlingsforløbet, så vi kan finde ud af, om forløbet er det rette for jer.

For at komme i betragtning til en plads i behandlingsforløbet bedes I skrive en mail til info@askovhus.dk. I kan også ringe og høre nærmere.

Kvinde taler i telefon

Kontakt os

Har du spørgsmål til et konkret forløb? Eller vil du gerne vide mere om Askovhus’ forskellige behandlingstilbud?

Ring til os på 35 30 17 45 eller skriv en mail til info@askovhus.dk

Åbningstider:

Mandag – fredag kl. 09.00-16.00