Behandling børn og unge

Behandlingstilbud til børn og unge (13-17 år) med spiseforstyrrelser

Er du mellem 13 og 17 år, og har du en spiseforstyrrelse? Eller er du forælder til et barn med en spiseforstyrrelse, som du leder efter behandling til? Hos Askovhus tilbyder vi forskellige former for behandling, der specifikt er målrettet børn og unge med spiseforstyrrelser. 

Børn og spiseforstyrrelser

En større andel af børn og unge er meget optagede af vægt, kost og udseende. Det er i sig selv ikke en sygdom, men det er vigtigt at være opmærksom på, om det er hæmmende i dagligdagen og i det sociale liv. Når man for eksempel begynder at aflyse aftaler gentagende gange, helst spiser for sig selv eller motionerer meget mere end normalt, bør man være opmærksom.

Det er nemlig vigtigt at komme i behandling for en spiseforstyrrelse så hurtigt som muligt, da det øger chancerne for at kunne blive helt fri af sygdommen.

Læs mere om spiseforstyrrelser hos børn og unge her.

Behandling, der passer til dig

Hos Askovhus tilbyder vi forskellige former for behandling, der specifikt er målrettet børn og unge med spiseforstyrrelser. Alt fra måltidsstøtte, kunstterapi til kropsterapi. Typen af behandling afhænger af den enkeltes situation og sygdomsforløb. Nedenfor kan du se en oversigt over de forskellige behandlingstilbud.

Vi tilbyder også specifik behandling til pårørende til mennesker med spiseforstyrrelser. Se vores behandlingstilbud til pårørende her.

Kontakt os

Vil du gerne begynde i et forløb hos Askovhus eller har du spørgsmål til vores behandlingstilbud? Vi vil meget gerne hjælpe dig.

Ring til os på 35 30 17 45 eller skriv en mail til info@askovhus.dk

Åbningstider:
Mandag – fredag kl. 09.00-16.00

 

Psykologsamtale

I den individuelle terapi taler vi om de udfordringer, du oplever i den hverdag. Vi taler om de tanker og følelser, der knytter sig hertil og om, hvordan du kan begynde at bryde med velkendte handlemønstre, som lige nu begrænser dig i de ting, du gerne vil.

Børn og unge-forløb

I et børn og unge-forløb tilbyder vi typisk individuelle samtaler til dig, forældresamtaler og fælles familiesamtaler. Formålet er at varetage jeres individuelle behov, styrke jer som familie og mindske spiseforstyrrelsens magt.

Måltidsstøtte

Sammen med en medarbejder tilbereder og spiser du et hovedmåltid. Måltidsstøtten tilrettelægges og justeres ud fra dine spisefærdigheder og foregår oftest i Askovhus. Måltidet afsluttes altid med halv times fælles tid med plads til et spil kort, en snak e.l.

Kropsterapi

I kropsterapien arbejder vi på at genetablere en forbindelse mellem krop og sind. Vi øver os på at mærke kroppen, at være i sansningen og at blive opmærksom på kroppens signaler som en vigtig informationskilde om vores følelsesliv.

Motivationsforløb

Et motivationsforløb er for dig, der overvejer, om behandling er det rigtige for dig. Du lever måske med spiseforstyrrelsen og har svært ved at se ulemperne herved, og samtidig oplever du måske små glimt af en lyst til noget andet.

Kunstterapi

Kunstterapien giver mulighed for at udtrykke nogle af de ting, der kan være vanskelige at finde ord for. Du behøver ikke at være kreativ for at kunne indgå i kunstterapien. Terapiens fokus er den skabende proces og ikke produktet.