fbpx Spiseforstyrrelse behandling - Hjælp til spiseforstyrrelse | Askovhus
Kvinde med ryggen til - Askovhus

Behandling til mennesker med spiseforstyrrelse

Kvinde med ryggen til - Askovhus

Behandling til mennesker med spiseforstyrrelse

Kvinde med ryggen til - Askovhus

Behandling til mennesker med spiseforstyrrelse

Behandling til mennesker med spiseforstyrrelse

Behandling for spiseforstyrrelse

Søger du behandling for en spiseforstyrrelse? Eller er du i tvivl, om du har en spiseforstyrrelse?

Når man har en spiseforstyrrelse, kan det nogle gange være svært at finde ud af, at man har brug for hjælp. Jo længere tid man er syg med en spiseforstyrrelse, des længere tid tager det at komme fri af den. Det skyldes, at spiseforstyrrelser ofte tager til i styrke jo længere tid, der går.

Derfor er det aldrig for tidligt at søge om hjælp. Det er nemlig lettere at overvinde spiseforstyrrelsen, hvis man sætter tidligt ind med behandling.

Herunder kan du læse mere om behandling til henholdsvis børn og unge under 18 og til voksne samt om hjælp og rådgivning til pårørende.

Spiseforstyrrelsens symptomer

En spiseforstyrrelse er en psykisk lidelse, som påvirker dine tanker og din adfærd i forhold til mad, vægt, krop og udseende. Symptomerne på en spiseforstyrrelse varierer afhængigt af, hvilken type spiseforstyrrelse, der er tale om.

Symptomerne vil også være forskellige fra person til person. Fælles er dog, at man har et overdrevet fokus på krop, mad og vægt, og at det begrænser en i at leve det liv, man gerne vil. Ofte vil man også have lavt selvværd og opleve følelser som skam, skyld, svigt, tristhed og vrede.

Her kan du læse mere om, hvad en spiseforstyrrelse er, hvilke forskellige former, der findes, og hvordan symptomerne ser ud.

Behandling for spiseforstyrrelse i Askovhus

Askovhus tilbyder behandling til mennesker med alle former for spiseforstyrrelse, herunder anoreksi, bulimi, BED og atypisk spiseforstyrrelse. Behandlingen vil variere alt efter hvilken spiseforstyrrelse, der er tale om.

Vi tilbyder forskellige former for behandling og forløb til alle, der måtte være berørt. Så uanset om du selv lider af en spiseforstyrrelse, er forælder, søskende, kæreste eller på anden måde pårørende til én med en spiseforstyrrelse, har vi et behandlingstilbud, som er målrettet netop dig.

Gruppeforløb og individuel terapi

I Askovhus tilbyder vi individuel terapi og forskellige gruppeforløb. Kendetegnene for vores praksis er, at vi anvender forskellige former for behandlingstilgange. Det betyder, at vi både tilbyder mere traditionelle former for behandling – såsom samtaleterapi – og at vi også inddrager f.eks. kropsterapi, kunstterapi og naturterapi.

Det gør vi, fordi vi mener, at vejen til at komme fri af en spiseforstyrrelse kan se ud på flere måder. Nogle gange er det noget andet, der skal til end den traditionelle tilgang.

Alle vores indsatser er baseret på viden og dokumentation og følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger om behandling af spiseforstyrrelser.

Du kan læse mere om vores forskellige terapeutiske og rehabiliterende indsatser, der er målrettet henholdsvis børn og unge (13-17 år), unge og voksne samt pårørende.

Sådan arbejder vi

Askovhus arbejder på, at det bliver muligt for den enkelte at ændre på sin livssituation, så en bedre livskvalitet og større tilfredsstillelse i hverdagen kan opnås. Du kan læse mere om vores værdier og medarbejdere her.

I Askovhus er fundamentet for alt vores behandlingsmæssige arbejde med spiseforstyrrelser dialektisk adfærdsterapi (DAT)Det er en terapeutisk metode, som benyttes mange steder i behandlingssystemet, og som er effektiv til at arbejde med spiseforstyrrelser. Læs mere om dialektisk adfærdsterapi her.

Vi inddrager også andre metoder og tilgange afhængigt af behandlingsforløb og den enkeltes behov.

Vi tager udgangspunkt i dine udfordringer

I vores forløb sætter vi altid det enkelte menneske i centrum. Det betyder, at vi lytter til dine bekymringer, udfordringer og drømme og tilrettelægger forløbet efter det. På den måde tager vi udgangspunkt i dit liv og dine mål, så vi kan hjælpe dig til at opnå det, der er vigtigt for dig, og så du opnår en selvstændig og tilfredsstillende hverdag.

Har du en spiseforstyrrelse, vil den ofte dominere dit liv og din hverdag. Spiseforstyrrelsen kan forhindre dig i at opnå dine drømme for livet på længere sigt. Vi ser det som vores opgave at hjælpe dig med at tilegne dig nye handlemuligheder, der kan bringe dig i retning af dine mål og et liv, som ikke er domineret af spiseforstyrrelsen.

En vigtig del af dette arbejde består også i at hjælpe dig med at finde og fastholde din motivation og dit håb om bedring. Vi støtter dig i at tage ansvar for tilværelsen og i at blive bevidst om dine muligheder og egne begrænsninger.

Kvinde taler i telefon

Kontakt os

Har du spørgsmål til et konkret forløb? Eller vil du gerne vide mere om Askovhus’ forskellige behandlingstilbud?

Ring til os på 35 30 17 45 eller skriv en mail til info@askovhus.dk

Åbningstider:

Mandag – fredag kl. 09.00-16.00

Om Askovhus

Askovhus er en del af NGO’en AskovFonden. Vi ligger i København og har eksisteret siden 1983.

Vi har over 25 års erfaring i at arbejde med spiseforstyrrelse, og vi er udvalgt af Socialstyrelsen til at være VISO-leverandør på spiseforstyrrelsesområdet for voksne og som underleverandør på børneområdet. Vi tilbyder både rehabilitering og forskellige ambulante forløb. Derudover holder vi også oplæg om spiseforstyrrelser og underviser fagfæller.

Vi har derfor stor viden om og erfaring med at hjælpe mennesker, der har en spiseforstyrrelse tæt inde på livet.

two columns style card