fbpx Oplæg til pårørende om BED | Askovhus

Få viden om spiseforstyrrelsen BED, så du bedst støtter din pårørende

Kom med til et virtuelt oplæg for pårørende til mennesker med BED (tvangsoverspisning), og få viden om spiseforstyrrelsen, så du kan støtte din nærmeste på en god måde.

Oplægget foregår online, så du kan deltage fra hele landet.

Kvinde kigger ud over havet

Oplæg til pårørende

DatoTorsdag d. 30. september 2021 kl. 16-18
Sted: Online (på Zoom)
Pris: 250 kr.
TilmeldingSend en mail til tilmelding@askovhus.dk med dit fulde navn. OBS! tilmelding er bindende. Tilmeldingsfrist er tirsdag d. 28. september.

Har du spørgsmål? Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere. Du kan også ringe på tlf. 35 30 17 45.

Hvad er BED?

Oplever du som pårørende at være vidne til, at din partner, ven eller dit barn igennem længere tid har kæmpet med en høj eller svingende vægt, dømmende tanker omkring sin krop og tilbagevendende overspisninger og følelsen af kontroltab?

Så er du muligvis pårørende til en person som har spiseforstyrrelsen BED (Binge Eating Disorder). Og du er langt fra alene. Det anslås, at 40-50.000 mennesker i Danmark lider af BED, eller tvangsoverspisning som det også kaldes på dansk, og det er dermed den mest udbredte af de forskellige spiseforstyrrelser.

Hos mange, der lider af BED, bliver sygdommen ofte misforstået og tolket som overvægtsproblemer. Det kan føre til fejlbehandling, utallige frustrationer og en oplevelse af at føle sig forkert. Samtidigt har mange det følelsesmæssigt dårligt, føler sig isoleret og ensom, og lider måske også af depression og angst.

Forløbets indhold

Til oplægget vil du blive undervist i, hvad BED er, og hvordan det kan opleves at lide af tvangsoverspisning. Formålet er, at du får en forståelse for de udfordringer, din pårørende kæmper med, da vi ved, at forståelse og sygdomsindsigt er afgørende for, at du som pårørende kan yde god støtte.

Du vil også blive klædt godt på i forhold til, hvad der er vigtigt at holde sig for øje, når man er tæt på en, som har BED.

Hvem henvender oplægget sig til?

Oplægget er til dig, som er pårørende til en person med BED. Din pårørende behøver hverken at være diagnosticeret med BED eller i behandling herfor. Måske er du blot vidende om, at din pårørende kæmper med overspisninger og ønsker i forlængelse heraf selv at vide mere om denne spiseforstyrrelse.

Om Askovhus

Askovhus er en del af NGO’en AskovFonden og har mere end 25 års erfaring med målgruppen. Askovhus er VISO-leverandør og tilbyder rehabilitering og behandling af alle former for spiseforstyrrelser og udvikler samtidigt nye indsatser til gavn for målgruppen. Askovhus tilbyder også oplæg, undervisning og supervision om spiseforstyrrelser.