Oplæg til pårørende om BED

Tyk kvinde kigger ud over havet

Få viden om spiseforstyrrelsen BED, så du bedst støtter din pårørende

Kom med til et virtuelt oplæg for pårørende til mennesker med BED (tvangsoverspisning), og få viden om spiseforstyrrelsen, så du kan støtte din nærmeste på en god måde.

Oplægget foregår online, så du kan deltage fra hele landet.

Oplæg til pårørende

Dato: Torsdag d. 30. september 2021 kl. 16-18

Sted: Online (på Zoom)

Pris: 250 kr.

Tilmelding: Send en mail til tilmelding@askovhus.dk med dit fulde navn eller tryk på knappen herunder. Du vil herefter modtage en bekræftelse og information om deltagelse og betaling.

OBS! tilmelding er bindende. Tilmeldingsfrist er tirsdag d. 28. september.

Har du spørgsmål? Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om forløbet. Skriv til regitze.raahauge@askovhus.dk eller mathilde.ruud@askovhus.dk.

Du kan også ringe på tlf. 35 30 17 45.

Hvad er BED?

Oplever du som pårørende at være vidne til, at din partner, ven eller dit barn igennem længere tid har kæmpet med en høj eller svingende vægt, dømmende tanker omkring sin krop og tilbagevendende overspisninger og følelsen af kontroltab?

Så er du muligvis pårørende til en person som har spiseforstyrrelsen BED (Binge Eating Disorder). Og du er langt fra alene. Det anslås, at 40-50.000 mennesker i Danmark lider af BED, eller tvangsoverspisning som det også kaldes på dansk, og det er dermed den mest udbredte af de forskellige spiseforstyrrelser.

Hos mange, der lider af BED, bliver sygdommen ofte misforstået og tolket som overvægtsproblemer. Det kan føre til fejlbehandling, utallige frustrationer og en oplevelse af at føle sig forkert. Samtidigt har mange det følelsesmæssigt dårligt, føler sig isoleret og ensom, og lider måske også af depression og angst.

Forløbets indhold

Til oplægget vil du blive undervist i, hvad BED er, og hvordan det kan opleves at lide af tvangsoverspisning. Formålet er, at du får en forståelse for de udfordringer, din pårørende kæmper med, da vi ved, at forståelse og sygdomsindsigt er afgørende for, at du som pårørende kan yde god støtte.

Du vil også blive klædt godt på i forhold til, hvad der er vigtigt at holde sig for øje, når man er tæt på en, som har BED.

Citat fra deltager på pårørendeforløbHvem henvender oplægget sig til?

Oplægget er til dig, som er pårørende til en person med BED. Din pårørende behøver hverken at være diagnosticeret med BED eller i behandling herfor. Måske er du blot vidende om, at din pårørende kæmper med overspisninger og ønsker i forlængelse heraf selv at vide mere om denne spiseforstyrrelse.

Oplægsholdere

Matilde Ruud  

Matilde er pædagogisk psykologisk behandler i Askovhus og har arbejdet specialiseret med spiseforstyrrelser siden 2016. I Askovhus arbejder Matilde med at behandle unge og voksne med spiseforstyrrelser samt at lave pårørendeforløb. Som VISO-konsulent arbejder Matilde med at undervise og formidle viden om spiseforstyrrelser.

Regitze Bille-Brahe Raahauge

Regitze er autoriseret psykolog og har arbejdet specialiseret med spiseforstyrrelser i 4 år. I Askovhus arbejder Regitze med at behandle BED og de øvrige spiseforstyrrelser, med at undervise i både deltager- og pårørendegrupper samt med at supervisere. Som VISO-konsulent arbejder Regitze derudover med at undervise i behandling samt at formidle viden om spiseforstyrrelser.

Om Askovhus

Askovhus er en del af NGO’en AskovFonden og har mere end 25 års erfaring med målgruppen. Askovhus er VISO-leverandør og tilbyder rehabilitering og behandling af alle former for spiseforstyrrelser og udvikler samtidigt nye indsatser til gavn for målgruppen. Askovhus tilbyder også oplæg, undervisning og supervision om spiseforstyrrelser.