I næste uge tager Askovhus på Roskilde Festival med eventen SANS, hvor vi vil stille skarpt på samfundets optagethed af krop og sundhed sammen med Petra Nagel.

I næste uge starter Roskilde Festivalen med en uges fest, farver og rigtigt meget musik. Der kommer dog også til at ske andre ting. Hvert år sætter Roskilde Festival nemlig spot på samfundsmæssige og politiske områder gennem debatter, kunstaktiviteter, musik, workshops og meget andet.

Kulturel lighed

I år er temaet Kulturel Lighed, hvor der sættes fokus på, om der er lighed og lige muligheder på tværs af køn, etnicitet, religion, seksualitet og ens kulturelle baggrund

Askovhus deltager sammen med AskovFonden for at lave events, der på forskellig vis sætter begrebet kulturel lighed til debat.

Debat om sundhed og kropsidealer

En gruppe af Askovhus’ beboere har de sidste måneder arbejdet på at lave eventen SANS – et reflektionsrum om krop og sundhed. Med eventen vil vi gerne stille skarpt på vort samfunds (over)optagethed af kropsidealer og sundhed.

Slankekure, kostråd, guider til at tabe sig, superfoods og kropsidealer fylder rigtigt meget i medierne, på sociale medier som Instagram og i vores fælles bevidsthed, og det bliver nærmest dyrket som en religion. Det er hipt at være sund, men man skal helst være sund på den rigtige måde.

Men hvad gør det ved os, når vi er  fokuserede på at leve sundt og se ud på bestemte måder ud fra meget snævre kropsidealer? Det er noget af det, vi kommer til at se nærmere på under eventen. Petra Nagel (fra Petra elsker sig selv på DR) vil moderere debatten.

Tilmeld dig eventen her på Facebook.

Alle AskovFondens events foregår i Rising City fra søndag til tirsdag, og du kan læse mere her.