I dag er det World Eating Disorders Action Day (WEDAD) – den internationale, årlige aktionsdag mod spiseforstyrrelser. Askovhus markerede dagen ved at sætte fokus på to tematikker, der gør sig særligt gældende, når man har en spiseforstyrrelse – nemlig ambivalens og motivation.

Initiativet til WEDAD blev taget i USA sidste år, og dagen markeres verden over af organisationer, behandlere, pårørende og sygdomsramte på forskellig vis. Formålet er at udrydde myter og fordomme og at udbrede viden og information om ’de ni sandheder om spiseforstyrrelser’, som blev formuleret sidste år.

#WeDoActTogether

I år er der desuden særligt fokus på at samarbejde på tværs organisationer og meningsfulde relationer mellem den sygdomsramte og behandlere skaber fundamentet for at kunne komme sig af sygdommen. På de sociale medier sker det under hashtagget #WeDoActTogether.

I Askovhus har vi valgt at dykke ned i årets temaet ved at sætte fokus på motivation og ambivalens. I den anledning har Askovhus’ direktør, Line Sidenius, skrevet en blog om, hvordan vi i Askovhus arbejder med motivation og ambivalens og de udfordringer, der følger med.

Samtidigt har Askovhus’ deltagere også arbejdet med de to emner den sidste måneds tid ud fra forskellige vinkler. Deltagerne har diskuteret hvad motivation og ambivalens betyder for dem i forskellige workshops, og både Askovhus’ dagtilbud og kunstholdet under beskæftigelsesforløbet har lavet hver deres kunstneriske bud på, hvad emnerne indeholder.

Fejringen af WEDAD 2017

Kunstholdet havde fået til opgave at lave årets WEDAD-plakat, og resultatet var en kollage med individuelle visualiseringer af motivation og vekslen mellem at gå med og imod.

I Dagtilbuddet gik de mere drastisk til hånde, hvor der blev produceret to kunstværker med afsæt i henholdsvis motivation og ambivalens. Værkerne blev frembragt ved forskellige teknikker som f.eks. at skyde pile ind på lærredet eller kaste med balloner med maling.

Alle tre værker blev afsløret ved en flot lille ceremoni. Ligesom sidste år blev der sendt balloner op og ud i verdenen med deltagernes egne tanker og budskaber om spiseforstyrrelse.