AskovFonden på Roskilde: Frirum, respekt og inklusion

AskovFonden – og Askovhus – er på Roskilde Festival igen i år sammen med projektet Orange Together. Sammen med en masse andre NGO’er skal vi gennem dialog forebygge grænseoverskridende og krænkende adfærd blandt festivalen mange deltagere.

Fra Askovhus deltager en række unge sammen med andre brugere fra AskovFondens øvrige indsatser. I dialogarbejdet arbejder vi med to formål, som du kan læse mere om herunder.

Frirum og respekt på Roskilde Festival

Det første formål er at skabe reflekterende og positive samtaler om frirum og respekt på festivalen. Her lærer vi de unge frivillige op i, hvordan man kan gribe dialogarbejde an, og giver dem kompetencerne til at starte samtaler. Vi bruger et kortspil, som AskovFonden var med til at udvikle sidste år, som et udgangspunkt for samtalerne med festivalens gæster.

Se mere om spillet her:

Orange Together

Spørgsmålene her er fra det spil vi skal ud og spille med festivalsdeltagerne, og den vej igennem gå idialog og reflektere om de ting Roskildes friurum kan byde på. Vi glæder os! AskovFonden tager nemlig på Roskilde Festival igen i år sammen med projektet Orange Together. Sammen med en masse andre fede organisationer skal vi gennem dialog forebygge grænseoverskridende og krænkende adfærd blandt festivalen mange deltagere.

Slået op af AskovFonden i Onsdag den 26. juni 2019

Det positive fællesskab for udsatte unge

Det andet formål handler om at skabe gode rammer for udsatte unge på Roskilde Festival. Det er unge som almindeligvis ikke har mulighed for at tage på festival på grund af forskellige barrierer. For at dette kan lade sig gøre, har vi inden festivalen faciliteret processer med læringsforløb og workshops, så de unge føler sig trygge i deres rolle, inden de står på festivalen og skal i gang med dialogarbejdet.

Vi arbejder på tværs af fem af AskovFondens afdelinger, hvor hver afdeling til dagligt har med forskellige unges psykiske sårbarheder at gøre. Vi har fokus på det positive fællesskab, der er udgangspunktet for vores tværfaglige arbejde imellem afdelinger og unge.

Det er vigtigt for AskovFonden at skabe nogle rammer, hvor de unge kan mødes på tværs af udfordringer. Når vi er på Roskilde Festival hjælper vi dem med at bryde med nogle af deres grænser og træner deres kompetencer i at begå sig i nye miljøer som det “unormale normalsamfund” Roskilde Festival kan være.

Følg med her igennem blogs og billeder fra de enkelte dage:

Roskilde Festival: sex i teltet – man skal jo ikke være snerpet

Roskilde Festival: dialogspil – det er helt ok med nogle fucked up svar