Naturen som tankevækker – på camp i Svanninge Bjerge

Askovhus’ medarbejdere var på camp i Svanninge Bjerge, for at prøve naturens medicin på egen krop. Resultatet gav både plads til fordybelse, overraskelser og masser af sansestimuli. 

Askovhus’ medarbejdere er nysgerrige mennesker, der konstant er optaget af fagligheden og af at styrke de indsatser, som vi tilbyder til borgere med spiseforstyrrelser for at bedre deres livskvalitet og muligheder.

I Askovhus er vi samtidigt også i stigende grad optaget af at bruge naturen som værktøj, når vi støtter vores målgruppe i at komme i kontakt med sig selv og dermed få forbindelse til kroppen og skabe den ro i tanker og følelser, som giver overskud og inspiration til nye begyndelser.

Derfor er vi så glade for at kunne gøre brug af BikubenFondens helt formidable naturområde på Fyn sammen med Askovhus’ beboere. Vi er også særligt taknemmelige for, at det nu også kunne lade sig gøre, at sende medarbejderne på en fordybelsescamp, hvor vi i fælleskab kunne erfare, hvilken ”medicin” naturen har at byde på – og det gør vi gerne igen, for det var en fantastisk og inspirerende tur!

En lille brik midt i alt det store

Medarbejderne satte efterfølgende nogle ord på, hvordan naturen havde påvirket dem. Bl.a. havde naturen sat godt gang i tankerne om dét at befinde sig i verden og beundringen af den styrke, man som menneske besidder:

“Mens jeg var i naturen, tænkte jeg meget over, at den storslåede udsigt var så fin til at sætte os selv i et større perspektiv. Jeg fik tanker om, at jeg også bare er en lille brik midt i alt det store. De tanker pillede lidt ved de udfordringer og problemer, som hverdagslivet også rummer.”

“Turen vækkede mine tanker om naturens kræfter og styrke og dermed også, hvor stærke vi som mennesker igennem tiden har skullet være for at overleve. Vi er i en lille tidslomme i et langt forløb, både for menneskeheden og naturens udvikling – ret fin tanke.”

“Jeg havde glemt, hvor meget jeg savnede at se horisonten her i byen. Hvor er det godt at kunne se langt. Nogle gange har vi brug for at se de store linjer.”

Væk fra hverdagens gøremål

Mange fik også oplevelsen af mere ro indeni, som blev italesat på følgende måder:

“Jeg fik en generel følelse af ro i både krop og hoved. Tankerne blev langsommere, roligere og fik langt mere plads, da hverdagens gøremål og byens larm IKKE var tilstede.”

“Jeg kom egentlig ind i noget, der minder om en meditativ tilstand, særligt da vi gik forskudt og uden ord, hvor det kun var skovens lyde og dufte, som blev taget ind.”

“Jeg blev fyldt af, hvor smuk naturen er, og hvor godt det føles for sjælen at lade sig være til stede lige der.”

“Jeg syntes, det var dybt interessant at iagttage, hvordan naturen skærpede mine sanser på en måde, der gjorde mig optaget og nysgerrig – jeg glemte alt mulig andet end at være i nuet.”

Nogle var også overraskede over, at de rent faktisk satte pris på naturen i så høj en grad:
“Jeg tænkte meget over, hvor fantastisk det faktisk var. Jeg troede ikke, jeg var en skovtype, men Susanne (Naturvejlederen) kunne fortælle så meget, uden at det fyldte det hele, og man følte, man gik derfra med en viden samtidig med, at der var rum til fordybelse. Jeg går derfra med lysten til at gøre det igen.”

“Jeg blev ret overrasket over, hvor meget jeg ikke ved, at jeg ikke ved og som er SÅ spændende og vedkommende at høre om. Det er generelt en tanke værd….”

Derudover blev der også tid og plads til fælleskab, grin og teamwork omkring madlavningen over bål.

På tirsdag er det Askovhus’ brugeres tur til at komme et smut ud i naturen, og vi i medarbejdergruppen glæder os til at høre om deres oplevelser.