At drømme er at leve: Askovhus på UFM

I år deltog Askovhus sammen med AskovFonden på Ungdommens Folkemøde, hvor vi valgte at fokusere på, hvad unge drømmer om, når de ser ud i fremtiden. 

Ungdommens Folkemøde (UFM) er en demokratifestival for unge, der afholdes hvert år i september. På Ungdommens Folkemøde, der er en udløber af Folkemødet på Bornholm, kan man opleve alt fra paneldebatter med de politiske partier til koncerter, talks, workshops og andre initiativer, der sætter demokratiet på dagsordenen. I år deltog op imod 30.000 unge.

Sammen med AskovFonden stod Askovhus bag en workshop om drømme, hvor målet var at lave en ‘drømmevæg’ ud fra spørgsmål som: “Hvad drømmer du om? Hvordan ser dine drømme ud, når du lukker øjnene og slipper fantasien løs? Hvad gør dig glad?”

Resultatet blev en masse kreative kollager, som blev hængt op på drømmevæggen:

 

Hvorfor er drømme så vigtige?

Når vi i Askovhus arbejder med at skabe mere plads til at leve og mindre plads til spiseforstyrrelsen, så bruger vi også tid på at drømme, – både de store drømme om livet og de nære drømme i forhold til den base et hjem eksempelvis udgør. At drømme er at leve, kan man på en måde sige. Mange personer, der lider af en spiseforstyrrelse, har nemlig høje krav til sig selv og har et fokus på SKAL og BURDE fremfor VIL og LYST.

Hvis man har en spiseforstyrrelse, kan det desuden være svært at prioritere én selv fremfor andre, og det kan være svært at skelne mellem egne og andres drømme for én selv.

Når vi drømmer, så leger vi og fantaserer og giver os selv adgang til at tænke nyt. Det er derfor vigtigt, at udgangspunktet er vores egne drømme. I Askovhus arbejder vi netop på at finde ind til de personlige drømme – både de store og de nære og give plads til drømmene og håbet om et liv uden spiseforstyrrelsen.